You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

Administrator
30 Ağustos Zafer Bayramı
26-30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz-Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferinin 87. Yıldönümü

Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyenlerin savaşıydı bu... ’Bütün kaleleri zaptededilmiş’ bir imparatorluktan yeni bir devlet doğacaktı.

’Biz şeref ve haysiyetiyle yaşamak isteyen bir milletiz’ diyenler el ele, omuz omuza verdiler. Bitmiş ve tükenmiş olarak ölüme terk edilmiş Anadolu’dan gök kubbeye destanlar yazacak adsız kahramanlar, vatan için, bayrak için, Tanrı için yollara döküldüler.

Yalın ayaktılar. Çarıklarının altı yoktu. Var olan Türklük’ün yüce ruhuydu. Düğüne koşar gibi şahadet şerbetini içmeye koştular. Sakarya Meydan Savaşı zaferle sonuçlanmış TBMM kürsüsünde konuşan gaziyi dinliyoruz:

’Efendiler,
’Bütün cihanın bilmesi lazımdır ki Türk halkı, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve onun hükümeti uşak muamelesine tahammül edemez.’

Dünya son asrın dehasını alkışlıyordu. Yaşananlar, ölüme meydan okuyanların destanıydı; çünkü...Savaş meydanları toprağı vatan kılanlarla donanırken, siyasetin ve iktidar hırsının arsızlığı ve doymazlığı kimi kişilerin kafasında, bir yılan misali, tüm başarılara kin kusuyordu.Cephenin ilerisinde ve gerisinde olumluluk kadar olumsuzluk varlığını sürdürüyor olsa da Gazi Mustafa Kemal milletiyle birlikte bir vatan yaratmanın aşkını yaşıyordu, çoğalarak...

’İkdam’ gazetesinde Halide Edip’in ’Ateşten Gömlek’i yayımlanmaya başlanmıştı bile... İstiklal Marş’ımızın şairi Mehmet Âkif ’Bugün de, yarın da herkes gözünü dört açmalı, kimin ve neyin hesabına birbirimizin gırtlağına sarılmamız isteniyor, bunu çok iyi düşünmeli’ diyordu.

Kendilerini dünyanın efendisi sayan ve öyle kabul edilmesini isteyen işgalci güçler her türlü zulmü ve katliamı çoluk çocuk demeden uyguluyor ve ’Osmanlı’yı bitirdik, şimdi Anadolu’da Türklük’ü bitireceğiz’ sloganlarıyla işkence modelleri üretiyorlardı.

Görünüşte günler kara, gelecek akılları susturacak ölçüdeyken vatanları için dövüşenler aydınlık bir ufkun erleri olarak kuşkuya düşmediler.

Bitmiş, tükenmiş ve teslim bayraklarını çekmiş olan İstanbul hükümeti ise kurtuluş destanını kanlarıyla yazanların yok edilmesinin histeri nöbetindeydi. Padişah ve taraftarlarının ’arz-ı ihanete’ dönüşmüş vatanın ’harim-i ismetine’ bir kanlı bıçak gibi girenler desteklenir olmuştu. Ali Kemal, 7 Ağustos tarihli yazısında ’Ankara’nın iç ve dış siyaseti iflas etmiştir’ diyecek kadar alçalmıştır.

İdrakleri öteyi göremeyenlerle, müstemleke (sömürülen ülke) olmayı içlerine sindirenler savaş alanlarından gelecek olumsuz haberlerin bekleyişi içinde bölücülük tohumlarını rastgele serpiyorlardı.

14 Ağustos gecesi, 15’inci Tümen yola döküldü. Afyon’a iniyoruz. Aynı saatlerde Azerbaycan büyükelçiliğindeki yemekte Gazi Mustafa Kemal, Azeri şarkılarının gönüllere serpiştirildiği ortamda bir hafta sonra taarruza geçileceğini söylemişti.

’Megalo Idea’nın askerleriyse galibiyetlerinden emin olarak Afyon Orduevi’nde verilecek balonun keyfindeydiler.

]’Gökyüzünde kara kara bulutlar
]Hayın mı hayın!
]Bir gün gelir hesabını sorarız
]Buralarda durmayın’

dedikse de zafer sarhoşu, efsun askerler çekip gitmediler.
24 Ağustos sabahı Sandıklı’dayız. Gerilmiş bir yaydı Mustafa Kemal. Tanrı aydınlık bir şafak olmuş gözlerinde parlıyor, Akdeniz’e bir şimşek gibi uzanıyordu.

Bataryalar biraz daha ileriye kaydılar. Rüzgârın ve toprağın bile duyumsadığı bir sessizliğin içinde sis ve karanlığın örttüğü gecede Başkomutan Mustafa Kemal, Fevzi Paşa ve ismet Paşa’yla birlikte karargâhlarının savaş kademeleri Kocatepe’ye çıktılar.

05:30: ’Topların çelik ağzı bir hücum marşını çalıyordu’ artık... Tahrip ateşi başlamıştı. Yunan’ın bilinen tek noktası ateş altına alınmıştı.’Ya ölüm, ya istiklal’ haykırışı ay-yıldızlı bir bayrak olmuş, dalgalanıyordu. Türk fırtınasıydı esen... Emirlerle bütünleşen dualar ve tekbirler, mermilerle sarmaş dolaş Yunanların üstüne yağıyor, Mehmetçikler nurdan bir ışık olarak İzmir’e akıyordu. ’Geçilmez’ denilen her yer geçiliyor, ’Alınmaz’ denilen her yer alınıyordu.

Türk’ün ayranı kabarmış ölüme meydan okuyor ve ’Geldikleri gibi giderler’ mucizesini gerçekleştiriyorlardı. Zulmü, utanmazlığı ve haddini bilmezliği yok eden bir depremdi bu... Mazlum milletlerin kurtuluş müjdecisiydi olanlar...

Haklıydık. Kutsal bir savaşın hak bilir inançlı insanlarıydık.’Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım’ kükremesiyle insanlık tarihine namuslu ve onurlu yaşamanın meydan savaşını veriyorduk. Yenilmezlik tahtının ebedi sahibi Gazi Mustafa Kemal’in askerleriydiler,kısacası... Yürüyorlar, koşuyorlar, koşmuyorlar, uçuyorlardı. Ve Tınaztepe’de bir Mehmetçik kaçan Yunan’ın geride bıraktığı bir topun üzerinde Allah-ü Ekber çağrısıyla tüm emperyalistlere ’Bu topraklar bizimdir’ diyerek haykırdı. Evet bu topraklar bizimdir.

Tarihimiz, şanlarımız, şereflerimiz, ecdadımız ;Mevlana’mız, Yunus’umuz, Hacı Bektaşi Veli’miz ile unutulmuş kahramanlarımız bu topraklarda yaşar .

Başta Yüce Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kahraman silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyet’in kurulması uğruna canlarını feda eden Gazi ve Şehitlerimizi binlerce şükran, binlerce minnet duyguları içinde rahmetle anıyor yüceliklerinin önünde saygıyla eğiliyoruz.
Posting Freak
30 Ağustos Zafer Bayramı
[Resim: Afyonkarahisar%2C_s%C3%BCng%C3%BC_h%C3%BCcumu.gif]


Başkumandan Meydan Muharebesi'nde Türk güçlerinin ileri atılımı
Mustafa dediler benim adıma
Bir sıfatı Ali bindi atıma
Şimdi de ZÖHRE ANA geldi sıfata
Duyulsun şanımız Yüce Allah' a

(PİR ZÖHRE ANA)
Posting Freak
30 Ağustos Zafer Bayramı
ATATÜRK'ÜM ışığından ayırmasın,bir daha o karanlık günleri göstermesin,şehitlerimizin ruhları şad olsun.
Bu vatana sahip çıkalım...
Kelimelerim sistem hatasından yanlış yerden ayrılıyor...

“Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.”
[Resim: imza3cp.gif]


Özü bitmiş, gümanı pak olmamış,şeytana tapmış, nefsi çıkarı için arayıpta birşey bulamamış, kuyruk acısı varsa,Derviş Muhammed'in de dediği gibi" bir kılını çektiyse" Zöhre Ana, onu değerlendirmek ister aklısüre.Ehlibeyt'in meyvası bitmez, dalı budağı kurumaz,sen ne kadar kezzap dökersen dök, O'nun Zemzem çeşmesi ALİ'dir

Derviş'in HAK kelamını can kulağıyla dinliyebliyorsan yeter,firdevs bağından bir gül alabiliyor musun,O'nun ibadetine,saldığı yola,yaşatmak istediği güzelliğe canı gönülden yürüyebiliyorsan en büyük mutluluk budur.
(Pir Zöhre Ana)
Posting Freak
30 Ağustos Zafer Bayramı
]Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...
]Herkesin Zafer Bayramını tekrardan kutlarım..Ulu Önderimiz ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum..
]
]ATAM i z i n d e y i z ..

Bu VATAN ' IN b e k ç i l e r i y i z ..
Anamın adı Hüsniye Ana
Babam Şah Üseyin kafası kopa
Horasan ilinden Karyağdı Ana
Kimseler bilemez Sultanım burada


[Resim: zohreanaxq1.jpg]
Son Düzenleme: 30/08/2009, 19:33, Düzenleyen: AYFER.
Posting Freak
30 Ağustos Zafer Bayramı
Bize bu toprakları hediye ederek Türk milletini zaferden zafere taşıyan YÜCE ATATÜRK sana ne kadar minnettarız Allah senin yolundan izinden ayırmasın.
]
Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun.Mekanınız cennet olsun.
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.

Mustafa Kemal Atatürk
Posting Freak
30 Ağustos Zafer Bayramı
30 Ağustos zafer bayramına hainler tarafindan gölge düşürüldü ama Türk Milleti bir bütündür ve bir bütün olarak kalacak ne dışarıdaki ne içerideki düşmanlar yıkamıyacaklar Atamın kurduğu bu TÜRKİYE CUMHURİYETİ ni Sonsuza kadar TÜRKİYE CUMHURİYETİ olarak kalacaktır. ATATÜRK ün attığı temelleri kimse yıkamayacak ve yıktırmayacağız...
[COLOR="Green"][SIZE="5"]
Atatürk dediler adıma benim
İkrarımı verdim Ali’dir Pirim
Mürşidim Zöhre Ana posta vekilim
Latince yazısını dilden dökerim

Çanakkale içinde aynalı çarşı
Askerimi düzdüm Yunan’a karşı
Üseyin kafası mızrakta başı
Deniz kenarında Mehdi duacı

BİLDİREN ; PİR ZÖHRE ANA
[/COLOR]
Posting Freak
30 Ağustos Zafer Bayramı
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ...

Herkesin Zafer Bayramını kutlarım..Ulu Önderimiz ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum Atam izindeyiz...



[Resim: 7666useyin.jpg]

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.