You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Çok sıcak çay kanser sebebi

Çok sıcak çay kanser sebebi

Posting Freak
Çok sıcak çay kanser sebebi
Siyah çayın çok tüketildiği ve dünyadaki yemek borusu kanserinin en fazla görüldüğü ülkelerden İran'da bilim adamları, alkol ve sigaranın az içilmesine rağmen yemek borusu kanseri vakalarının kadın ve erkeklerde aşırı olduğu Gülistan vilayetinde bu hastalığa yakalanan 300 kişi ile sağlıklı 571 kişinin alışkanlıklarını kıyasladı.

Bu vilayette yaşayanların düzenli olarak günde ortalama bir litreden fazla siyah çay tükettiği, bu kişilerin yüzde 39'unun çayı 60 dereceden az, yüzde 39'unun 60-64 derecede, yüzde 22'sinin 65 derecenin üzerinde içtiği görüldü.

Araştırma sonucunda, çok sıcak olarak tarif edilen 65-69 derecede çay içmenin yemek borusu kanserini iki kat, 70 ve üzeri derecede ise 8 kat artırdığı belirlendi. Tahran Üniversitesi'nden bilim adamları, kaynar çayın bu etkisinin, epitelyumu (damarları ve bazı küçük boşlukları kaplayan vücudun dış ve iç yüzeyini örten doku tabakası) kanserojen etkilere daha hassas hale getirebilecek, tekrarlanan yanmayla açıklanabileceğini vurguladı.

"British Medical Journal" dergisinde yayımlanan araştırmayı yorumlayan Avustralya'daki Queensland Enstitüsünden David Whiteman ise paniğe kapılmaya ve çay zevkinden vazgeçmeye gerek olmadığını, çayı koyduktan sonra 5-10 dakika beklenmesinin yeterli olacağını ifade etti.

Dünyada her yıl 500 binden fazla kişi yemek borusu kanseri nedeniyle yaşamını yitiriyor. Avrupa ve Kuzey Amerika'da özellikle tütün ve alkol kullanımı bu kanseri tetikliyor. Yemek borusu kanserine yakalanan erkeklerin sayısı kadınlardan daha fazla.
Benim Siyasetim İnsan Sevgisidir.
Pir Zöhre Ana





Alevi Türküleri - Alevi Haber -Alevi Köyleri - Alevi Ünlüler
Posting Freak
Çok sıcak çay kanser sebebi
[B]Çayı çok sıcak içmeyin![/B]
[B]Hasta olma riskiniz yükselebilir...[/B]




Times gazetesindeki haberde bilim adamlarının yeni bir uyarısına yer veriliyor: "Çayı fazla sıcak içmeyin." "Taze demlenmiş çaydan ilk yudumunuzu almak için yanıp tutuşuyor olabilirsiniz. Ancak sadece 5 dakika sabretmek hayatınızı kurtarabilir. Araştırmacılar içecekleri aşırı sıcak içme alışkanlığının özefagus yani yemek borusu kanseri ile bağlantılı olabileceğini ortaya koydu." "Buna göre çayı 70 dereceden sıcak içmek, bu hastalığa yakalanma riskini 8 kat arttırabiliyor."
Anamın adı Hüsniye Ana
Babam Şah Üseyin kafası kopa
Horasan ilinden Karyağdı Ana
Kimseler bilemez Sultanım burada


[Resim: zohreanaxq1.jpg]
Posting Freak
Çok sıcak çay kanser sebebi
Açıkçası sıcak çay içmek kanser yapsaydı,çay tiryakisi rahmetli dedem kanser olurdu.
Çayı bende çok severim.Bu velette soğuk içilmezki ama !.Smile

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.