You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Eskişehir Alevi Köyleri

Eskişehir Alevi Köyleri

Administrator
Eskişehir Alevi Köyleri
[COLOR=#1C1E21]] Karatepe Köyü Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir Alevi Türkmen köyüdür. Köy halkı Oğuzların Afşar boyuna mensuptur.

[COLOR=#1C1E21]] Anadolu'ya çok kalabalık bir aşiret halinde Harzemşahlı Devletinin Sultanı Celalettin Harzemşah'ın ordusu ile gelen köy halkının ataları, zamanla batıya gerçekleşen göçlerle Erzincan, Tunceli, Kars, Bingöl Kiğı, Sivas, Tokat, Çorum, Ankara ve Eskişehir'in çeşitli bölgelerine dağılmıştır. Köyün kuruluş tarihi rivayete göre 1700'lü yıllardır. Alevi-Bektaşi inancına sahip köy halkı Garip Musa Ocağına bağlıdır. Karatepe köyünün Kara Hasan Çiftliği mahallesinde Doğu Anadolu Bölgesi'nden göçle gelmiş Baba Mansur ve Pir Sultan ocaklarına bağlı talip grupları da bulunmaktadır.

[COLOR=#1C1E21] Köyün adının nereden geldiği kesin olarak bilinmemektedir ancak en yaygın söylenceye göre köyün çevresindeki bir çok köye göre tepede kalması ve köyde yaşayanların esmer oluşlarından böyle adlandırılmıştır. Ayrıca köylülerin köyün arkasında kalan Karakayalar dedikleri kayalardan gelmektedir.

Köyün ekonomisi tarım ve ******cılığa dayalıdır. Aynı zamanda köyün çevresinde lüle taşı ocaklarından lüle taşı çıkartılmaktadır.

alıntıdır...
ALİ ÇOKTUR ŞAH-I MERDAN BULUNMAZ.

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan...

MUSTAFA ŞEREF,
      KEMAL GURUR,
              ATATÜRK ONURDUR...

          Memleketim Yozgat Yemen'dir ilim
                    Horasan köyünden geliyor pirim
                  Kırklar binasında var oldu yerim
                  Sıfatı Zöhre Ana Ali'dir dilim.
                                                      Pir Zöhre Ana

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.