You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Koca pişirme yöntemi :))

Koca pişirme yöntemi :))

Posting Freak
Koca pişirme yöntemi :))
Koca pişirme rehberi

Kocaların çoğu pişirilme sürecinde "yanlış işlem"
gördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini
kaybederek bozulurlar.
Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda
haşlayarak, bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak,
bazılarıda basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine
kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden
olurlar.

Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak
olacağı söylenemez. Ancak iyi pişirilenin gerçekten
tadına doyum olmaz. Koca şeçiminde ne lüferin
alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın
yaldız görünümü geçerlidir. Bunun içın çarşı pazar
dolaşmaya da gerek yoktur. Genellikle en iyileri
kapınızın önüne gelenlerdir.

Beğeninin kişisel olduğunu düşünerek koca seçimini
yalnızca kendiniz yapınız. Kendiniz sabırla
pişiremeyecekseniz almaktan vazgeçiniz.
Kocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de,
elinizde toprak çanaktan başkası yoksa özenle
kullanıldığında aynı işi görebilir.

Kocalar da karides ve istakoz gibi canlı pişirilirler.
Bazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir yada
kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler. Onları
tencerelerinde tutmak için "görev duygusu" adlı zayıf
iplikten çok "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya
bağlanmalıdır.

Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş
yakılır. Kişiliğinde uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe
oturtulur. Köpürerek taşması halinde
kaygılanılmamalıdır. Pek çoğu iyice pişinceye kadar
sık sık köpürebilir.

Özellikle sirke ve karabiber yerine tatıcıların
"öpücük" adı altında sattıkları şekerden biraz
konulabilir. Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve
neşe benzeri baharattan birer tutam katmanız önerilir.

Ancak bunlar diğer baharatlar gibi azar azar ve
dikkatlice kullanılmalıdır. Yumuşaklığını kontrol
ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır. Fazla
yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale
gelmesini önlemek için arada bir hafifçe
karıştırılmalıdır. Kıvama geldiğini anlamamak
olanaksızdır.

Böyle pişirildiği zaman size çok uygun ve sindirilmesi
kolay olacaktır. Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini
soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır. Bu
yolda hazırlanmış "koca" mutlu bir ömür boyunca tadını
korur!

Alıntı.
[Resim: 114ld.jpg]



Ben göremem daha uzun boyunu
Ahret derler kısaltamam yolunu
Bugün Sahı Merdan sarsın oglunu
Yetis Ya Üseyin baban gidiyo
Son Düzenleme: 05/12/2008, 17:11, Düzenleyen: idil.
Posting Freak
Koca pişirme yöntemi :))
sevgili -kibrıyasınÜseyin- kardeş bizde kocanın pişmişini alırlar Smile. pişirmesini bilmeyen hanımlar için kolay oluyurda ondan.Big Grin üstelik pişirmesi ucuz oluyor.

sizdede tam tersi herhalde, pişirmede dört dörtlüksünüz , maşallah.Smile nice horuzlar tavuk oldular,sayenızde.
ON İKİ  İMAMLAR
*** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
  1. İmam ALİ
  2. İmam CAFER
  3. İmam ZEYNEL
  4. İmam BAKIR
  5. İmam RIZA
  6. İmam CAFERİ SADIK
  7. İmam HASAN
  8. İmam TAĞI NAĞI
  9. İmam MEHDİYE HÜDA
10. İmam HÜSEYİN,İ DEŞTİ KERBELA
11. İmam CAFER -İ ZÖHRE YE HİBA
12. KIRKLAR DERGAHA


*** *** *** *** **** *** *** *** **** ***
Son Düzenleme: 05/12/2008, 18:56, Düzenleyen: Y O L C U.
Posting Freak
Koca pişirme yöntemi :))
BÜYÜK-DEDE yazdı:pişirmesini bilmeyen hanımlar için kolay oluyurda ondan.Big Grin

sizdede tam tersi herhalde, pişirmede dört dörtlüksünüz , maşallah.Smile


Kendi ağzınızla söylüyorsun bay Dede bilmeyen hanımlar için kolay oluyor diyeSmileSmile Hazıra konanlardan bahsediyorsunuz yani:ok: Ben burda işte o hazıra konanların hazıra konmadanda yapabilcekleri şeylere değindim SmileSmile

Burda yazılanlarda bana ait değildir alıntıdır yazıyor gördüğünüz gibi.Ama dört dörtlük olmasada çok da güzel YemeK pişiririm Big Grin:p
[Resim: 114ld.jpg]



Ben göremem daha uzun boyunu
Ahret derler kısaltamam yolunu
Bugün Sahı Merdan sarsın oglunu
Yetis Ya Üseyin baban gidiyo
Posting Freak
Koca pişirme yöntemi :))
KibriyasınÜseyin yazdı:Kendi ağzınızla söylüyorsun bay Dede

[B]Burda yazılanlarda bana ait değildir alıntıdır yazıyor gördüğünüz gibi.Ama dört dörtlük olmasada çok da güzel YemeK pişiririm Big Grin:p

He vallah hiç şüphem yokdur, Dört dörtlüksünüz pişirmede, Big Grin
ON İKİ  İMAMLAR
*** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
  1. İmam ALİ
  2. İmam CAFER
  3. İmam ZEYNEL
  4. İmam BAKIR
  5. İmam RIZA
  6. İmam CAFERİ SADIK
  7. İmam HASAN
  8. İmam TAĞI NAĞI
  9. İmam MEHDİYE HÜDA
10. İmam HÜSEYİN,İ DEŞTİ KERBELA
11. İmam CAFER -İ ZÖHRE YE HİBA
12. KIRKLAR DERGAHA


*** *** *** *** **** *** *** *** **** ***

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.