You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Mesleki Yeterlilik Belgesi

Mesleki Yeterlilik Belgesi

Administrator
Mesleki Yeterlilik Belgesi
[FONT=verdana] [B]Mesleki Yeterlilik Belgesi nedir,Mesleki Yeterlilik Belgesi yönetmeliği,Mesleki Yeterlilik Belgesi sorgulama,Mesleki Yeterlilik Belgesi nasıl alınır gibi birçok konuda size bilgi vereceğiz. İstediğiniz takdirde ARTUN BELGELENDİRME ile iletişime geçerek bu belgeye sahip olabilirsiniz !..
[/B]

[B]Mesleki Yeterlilik Belgesi nedir?[/B]

]Mesleğin öngördüğü mesleki eğitimi almış ve ardından yapılan sınavlarda başarılı olmuş kişilere verilen belgedir. Günümüz Türkiye’sinde bu belgeye verilen önem günden güne önem kazanmaktadır. Şirketimiz ise bu uygulamayı en iyi şekilde sürdürmekte ve birçok insanı bu belgeyi almaya teşvik etmektedir. Bir mesleğin en iyi şekilde yapılması için ve güvenlik önlemleri açısından önemli olan bu belge hem işverenler hem de işçiler için avantajlara sahiptir.

Ayrıca bu belge bir mesleği olmayan işsizlere bir kapı açtığı gibi işverene de nitelikli bir iş gücü sağlamaktadır. Bu belgeye sahip olan işçiler bir işveren kurumuna başvurduklarında sahip oldukları becerileri bir belge ile o kuruma bildirme imkânına sahip olacaktır. Ayrıca bu belgeyi alırken ilerlenen süreçte kişisel gelişime de önem verilmekte ve buda işçinin kariyerinde ilerleme hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamaktadır. İşverenler açısından baktığımızda ise belgesi olan işçilere ön ayak alan ve işyerinde çalıştıran işverenler hem kaliteli bir hizmet verme şansına sahip olabilmekte hem de teşvik imkânlarından yaralanabilmektedirler. Bunun yanı sıra nitelikli iş gücü işverene hem zaman hem maddi kazanç sağlamaktadır. İşi bilen ve işinde usta olan her türlü eğitimden geçmiş iş gücüne sahip olan işverenler müşterilerine kaliteli bir hizmet vermenin tadını yaşarlar.

[B]Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır?[/B]

]Bu belgeyi almak isteyenler ilk önce belge almak istedikleri mesleğe ait yeterliliği olan bir kuruluşa başvurması gerekmektedir. Bu kuruluşlara mesleki yeterlilik kurumu sitesinden ulaşabilirsiniz. Şirketimiz bu konuda başvuran herkese yardımcı olmakta ve başvuruları değerlendirmektedir. Başvuru ardından başvurusu değerlendirilen ve onaylanan adaylar hem teorik hem uygulamaya dayalı mesleki yeterlilik sınavına tabi tutulur. Başarılı olan adaylara Mesleki Yeterlilik Belgesi verilir. Nitelikli ve belgeli iş gücünün gittikçe önem kazandığını ve işverenin nitelikli ve belgeli işçiler tercih ettiğini göz önünde bulundurursak hem işsizler hem de elinde belgesi olmayan çalışanlar için bu belge hayati bir önem kazanmaktadır. Yani bu belge alındığında fırsatları da beraberinde getirmektedir. Özellikle son yıllarda yaşanan iş kazalarından sonra gereken önlemlerin alınmadığı ve belgesiz işçi çalıştırıldığı tespit edilmiş ve buna yönelik denetim daha da artırılmıştır.

Mesleki Yeterlilik Belgesi şu anda 40 mesleğe yönelik verilmekte ve bu belgeye sahip olmayanlar bu mesleklerde çalışamamaktadırlar. Bu meslekler özellikle inşaat sektöründe olan işçileri kapsamaktadır. Ayrıca bu belge inşaatlarda çalışacak işçilerin mutlaka alması gereken tek belge türüdür.Bu mesleklerden bazıları ise şunlardır: Sıvacı, kalıpçı, su yalıtımcısı, ses yalıtımcısı, kaplamacı, kaynakçı, otomotiv mekanikçisi ve montajcısı, makine bakımcısı, boyacı, duvarcı, betoncu, betonarme demircisi, bacacı, vs. Bu meslekleri yapan işçilerin mutlaka bu belgeye sahip olması gerekmektedir. Bu belgeyi almak için başvurunun ardından belirli bir sınav ücreti ödenmektedir. Bu ücret mesleğe ve meslek seviyesine göre değişim göstermektedir. Başvuru yaptıktan sonra mesleğine ait hazırlıkları yaparak sınavlara hazırlanın ve hangi sınavlara gireceğinizi mutlaka kurumunuzdan öğrenin.Sınav süreleri ve soru sayısı seviyeye göre değişmektedir.

Sınavlar iki bölüme ayrılmaktadır; A1 ve A2. A1 bölümünde sadece teorik sınava girersiniz. A2 sınavında ise hem teorik hem uygulama sınavına tabi tutulursunuz. Uygulama sınavlarında mesleğinize ait bir işi performansa dökmeniz istenecektir. Yazılı sınavlardan yüzde 60 başarı, performans sınavlarından ise yüzde 80 başarı sağlamanız beklenmektedir. Sınavın ardından sonuçları öğrenmek için belgeyi aldığınız kuruma başvurabilir yada mesleki yeterlilik kurumu web sitesinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca başarılı olduğunuz her sınav 12 ay süre ile geçerlidir. Eğer bir seviyeden başarılı olup diğer seviyeden 12 ay boyunca başarısız olursanız tekrar sınava girmeniz gerekecektir.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Yönetmeliği

]Bu Yönetmeliğin amacı; ulusal mesleki yeterlilik sisteminin kurulması ve işletilmesi için; teknik ve mesleki alanlarda ulusal yeterliliklerin belirlenmesi, ulusal yeterlilik çerçevesinin oluşturulması, sınav ve belgelendirme esaslarının belirlenmesi, belgelendirme kuruluşları ile eğitim akreditasyon kuruluşlarının ulusal mesleki yeterlilik kapsamında yetkilendirilmesi ve eğitim ve öğretim kurumlarının akreditasyonuna ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgulama

]Aşağıda linkini paylaştığımız siteden ; kendinizin veya kimlik bilgilerini girerek başka birinin Mesleki Yeterlilik Belgelerini ve son durumlarını, varsa muafiyetli (sınavsız) belge başvurularının sonuçlarını sorgulayabilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/myk-mesleki-y...-sorgulama


Belge ve Sınav Sorgulama - MYK Portal - Mesleki Yeterlilik Kurumu
https://portal.myk.gov.tr/index.php?opti...ilgi_sorgu



Administrator
Mesleki Yeterlilik Belgesi
Mesleki Yeterlilik Belgesi gün geçtikçe önemini artıran bir alan haline geldi. Mesleki yeterlilik kurumu yani MYK bu konuda ulusal yeterliliğe sahip 40 firma ile denetimlerini yaparak sürecin sağlıklı yürümesini sağlıyor. Tabi Türkak kurumunu da unutmamak lazım. Akreditasyon kurumu şirketlerin akredite olması konusunda yardımcı oluyor.

Certürk şirketi İstanbul'da Mesleki Yeterlilik Belgesi veren güzide ve profesyonel bir kurum.

Eğer işverenseniz ve işçileriniz varsa ilerleyen dönemde mecburen yeterlilik belgesi almak zorunda kalacaksınız onun için zaman geçirmeden bu belgeyi çalışanlarınıza aldırınız. Avrupa bu sistemi kullanıyor yani işçilerine mesleki yeterlilik belgesi veriyor ki o işte yeterliliği var mı yok mu !

Son olarak; Mesleki Yeterlilik Belgesi nedir,Mesleki Yeterlilik Belgesi yönetmeliği,Mesleki Yeterlilik Belgesi sorgulama,Mesleki Yeterlilik Belgesi nasıl alınır gibi birçok konuda bilgi almak istiyorsanız Mesleki Yeterlilik Belgesi|Certurk.com (certurk.com) internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. İstediğiniz takdirde Certürk ile iletişime geçerek bu belgeye sahip olabilirsiniz !..
Administrator
Mesleki Yeterlilik Belgesi
] Öncelikle şunu söylemeliyiz ki ; Mesleki Yeterlilik Belgesi veren kurumlar arasında yer alan firmamızdan belge almak için Türkak tarafından akredite edilmiş ve MYK tarafından ulusal yeterlilikte yetkilendirilmiş bir personel belgelendirme kuruluşu olan CERTÜRK ile hemen iletişime geçerek Mesleki yeterlilik Belgesi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken 0216 494 16 98 nolu telefonu aramak olacaktır.

[Resim: 34.jpg]
Mesleki Yeterlilik Belgesi verilen meslekler ]
Mesleki Yeterlilik Belgesi birçok işi bünyesinde barındırmaktadır. Ancak Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu (5544) ikinci maddesi (2) ; "Tabiplik, diş hekimliği, hemşirelik, ebelik, eczacılık, veterinerlik, mühendislik ve mimarlık meslekleri ile en az lisans düzeyinde öğrenimi gerektiren ve mesleğe giriş şartları kanunla düzenlenmiş olan meslekler bu Kanun kapsamı dışındadır." ifadesine yer vermektedir. Dolayısıyla bu mesleklerin dışındaki tüm mesleklere ilişkin MYK Mesleki yeterlilik belgelerinin verilmesi söz konusudur. Şuan için sadece 40 (kırk) Meslekte, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirildi.
Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır? ]
Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için önce Türk Akreditasyon kurumu tarafından Akredite olmuş ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlara bireyler tarafından başvuru yapılması gerekmektedir. Bu başvuru sonrasında belli bir süre adaylar bekledikten sonra başvuru onaylanıp onaylanmadığını yetkili kuruluşlar tarafından sizlerden alınan iletişim bilgilerinle size iletirler. Bu süreçte başvurunuz kesinlikle onaylanmalıdır. Başvurunuz onaylandıktan sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belirlenen tarih ve saatlerde yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu tarafından sınav ve değerlendirme gerçekleştirilir. Sınavlarınız ve değerlendirmeleriniz bittiği zaman belirlenen tarih aralığında eğer başarılı bir not aldıysanız sizlere Mesleki Yeterlilik Kurumunun onayı ile MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi takdim edilir ve böylece Mesleki Yeterlilik Belgelerini adaylar almış olur.
Mesleki Yeterlilik Belgesi ve Ulusal Yeterlilik ]
Ulusal yeterliliklere göre sürdürülen teorik ve performansa dayalı sınavlarda başarılı olmuş olan kişi ve ya kişilere MYK tarafından [B]Mesleki Yeterlilik Belgesi[/B] ve aynı şekilde geçerliliği bulunan her yerde taşıyabileceğiniz taşınabilir cüzdan tipi adı verilen MYK Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartı Verilmektedir. ] ] www.certurk.com
Administrator
Mesleki Yeterlilik Belgesi
Mesleki Yeterlilik Belgesi Almak

Bir ülkenin refah seviyesinin yükselebilmesi, ekonomisin büyüyebilmesi, sanayii ve teknolojisinin ilerleyebilmesi için eğitim çok büyük bir önem taşımaktadır. Eğitimsiz ülkelerin ne kadar zor durumda oldukları gözler önündedir. Tabi eğitimin yanında önemli bir faktör olan nüfus yoğunluğu da eğitimsiz ülkelerde gördüğümüz bir durumdur. Bir ülkenin eğitim seviyesinin dünya standartlarında olabilmesi için o ülkenin nüfusu da gerçekten önemli bir faktördür. Buradan da anlaşılacağı gibi bu faktörlerin hepsi hemen hemen birbirini tetiklemektedir.

Mesleki Yeterlilik Belgesi nedir, Mesleki Yeterlilik Belgesi veren kurumlar (firmalar) , Mesleki Yeterlilik Belgesi sorgulama, Mesleki Yeterlilik Belgesi yönetmelik, Mesleki Yeterlilik Belgesi nasıl alınır gibi birçok konuda size bilgi vereceğiz. İstediğiniz takdirde Certürk ile iletişime geçerek bu belgeye sahip olabilirsiniz !..

certurk.com

Ülkemizde eğitim seviyesi eski yıllara göre düşük olmamakla beraber giderek yükselmekte olan bir grafik çizmektedir. Eğitimli insan sayısı ülkemizde her geçen gün çoğalmaktadır. Bu durumda eğitimli insanlar arasından bile iş kollarına istihdam süreçlerinde seçim yapmaya zorlamaktadır. Vasıflı veya vasıfsız olarak değerlendirilen basit bir seçim olmayan bu elemeler, ciddi bir sınava tabii tutularak yapılır ve başarılı olanlara mesleki yeterlilik belgesi adı altında resmi bir belge verilmektedir. Kişinin eğitimini aldığı meslek dalında ne kadar eğitimli olduğunu ölçen bu sınavlara, alanındaki mesleği yapmak isteyen binlerce aday başvurmaktadır. Ülkemizde eğitimli insan sayısının giderek çoğalması fakat eğitimini aldığı meslek dalındaki iş dallarının seyrekliği böyle bir duruma en büyük etkendir. Böyle olduğu içinde aynı meslek dalında olan binlerce insan mesleğini icra edebilmek için iş bulmakta zorluklar yaşamaktadır. Hal böyle olunca da böyle sınavlara ihtiyaç duyulmuş ve uygulanmaya başlanmıştır.

Peki, bu sınavlardan geçemeyen binlerce eğitimli insan ne yapacak. Çözümü çok da zor değildir. Resmi birer kurum olan mesleki eğitim merkezleri tarafından bu sınavlar için eğitimler verilmekte olup adayların bu sınavlardan rahatça geçebilmeleri yolunda ilerlemeleri sağlanmaktadır. Mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen adaylar bu kurumlarda aldıkları eğitimlerle bu sınavlarda zorluk yaşamadan mesleki yeterlilik belgelerini alabilmektedirler. Sizde öğrenim hayatınız boyunca harcadığınız emeklerin bir işe yaramasını istiyorsanız bu kurumlarla iletişime geçebilir veya başvurabilirsiniz
Mesleki yeterlilik belgesi gerekli olan kişiler için gerçekten büyük önem arz etmektedir. Kişi bugüne kadar almış olduğu eğitimi ve bilgi birikimini aynı eğitimi almış emsallerinden daha iyi olduğunu kanıtlamak için mesleki yeterlilik belgesine sahip olmalıdır.

www.certurk.com
Administrator
Mesleki Yeterlilik Belgesi
Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır?
[Resim: 32.jpg]

Mesleki yeterlilik belgesi nasıl alınır? ] ] Biliyoruz ki bu soru sık sık aklınıza takılmakta! Fakat artık bunu kafanızda büyütmeden, siz de kendi mesleğinizin öngörmüş olduğu belgelere ulaşabileceksiniz. Certurk.com sitesi olarak her daim sizleri ön planda tutan ve konuya ilişkin hizmetler tanıyan web sitemiz, bu belgelere de kısa vadede ulaşmanızı ve hizmet almanızı sağlamaktadır. ] ] Profesyonel destekleri ile beraber artık Mesleki yeterlilik belgesi almak hayal olarak kalmayacaktır! Siz de bu belgelere ışık hızında ulaşmak ve kendi atılımlarınızı var olan mesleğiniz üzerinden sürdürmek istiyorsanız hemen Mesleki yeterlilik belgesi veren kurumlar alanında bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Bugüne kadar binlerce farklı kişiye bu hizmeti sunan web sitemiz, sizlere bir tık kadar uzaklıkta! ] ] MYK onaylı Mesleki Yeterlilik Belgesini alabilmek için MYK tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarında sınava girip, sınavların tüm oturumlarında başarılı olmak gerekmektedir. Belge almaya yönelik diğer şartlar Ulusal Yeterliliklerde belirtilmekte ve Certürk web sayfasından duyurulmaktadır. ]
] Mesleki Yeterlilik Belgesi Nereden Alınır? ] ] Mesleki Yeterlilik Belgesi veren kurumlar arasında yer alan firmamızdan belge almak için Türkak tarafından akredite edilmiş ve MYK tarafından ulusal yeterlilikte yetkilendirilmiş bir personel belgelendirme kuruluşu olan CERTÜRK ile hemen iletişime geçerek Mesleki yeterlilik Belgesi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken 0216 494 16 98 nolu telefonu aramak olacaktır.
] www.certurk.com/iletisim.html
Administrator
Mesleki Yeterlilik Belgesi
Mesleki Yeterlilik Belgesi Başvuru Formu Dilekçesi ve Sınav Başvurusu


İnşaat, otomotiv, enerji sektörleri bünyesindeki 40 meslek dalında ’Mesleki Yeterlilik Belgesi’ olmayanlar, 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren çalıştırılamayacak.

certurk.com/mesleki-yeterlilik-belgesi-basvuru-formu.html

Mesleki yeterlilik belgesi başvuru formu|Mesleki Yeterlilik Belgesi

[Resim: mesleki-yeterlilik-belgesi-basvuru-formu.png]
Administrator
Mesleki Yeterlilik Belgesi
[Resim: insaatcilara-mesleki-yeterlilik-belgesi-...irildi.jpg]

Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, Ağır ve tehlikeli meslek grubuna giren 40 meslek grubu çalışanının [B]mesleki yeterlilik belgesi
almaları için 26 Mayıs 2015 tarihinin son gün olduğunu açıkladı. [/B]

] Sarıyerli, bu meslek gruplarında çalışan ve belgesi olmayan çalışanların 26 Mayıs tarihinden sonra çalıştırılmayacaklarını açıkladı.


] MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ŞARTI
] Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, 2012 yılı Temmuz ayı itibari ile 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu yürürlüğe girdiğini açıkladı. "Bu kanun hem kamu, hem de özel sektör için geçerli. Bu kanunun gereklerinden birisi de ağır ve tehlikeli işlerde çalışan 40 değişik alandaki inşaat, ****l, enerji ve otomotiv sektörü gibi 40 değişik meslekte vatandaşlarımızın 26 Mayıs 2016 tarihi itibari ile iş sağlığı ve güvenliği belgesi olmayan yani mesleki yeterlilik belgesi olmayanlar bu sektörlerde çalışamayacaklar. İşverenlerimiz de belgesi olmayanları çalıştıramayacaklar.


] Bu konuda Ocak ayında Sayın valimizin başkanlığında yapılan istihdam kurulu toplantısında bu konu gündeme getirildi.Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odalarımız ve esnaf odalarımız da bu konuda bilgilendirildi. İlgili vatandaşlarımızın ve işverenlerimizin bu konuda gerek Halk Eğitim Müdürlükleri, gerek bu alanda eğitim veren özel sektör işletmeleri vasıtası ile gerekse Müdürlüğümüzün yapacağı işgücü eğitimlerinde bu çalışanlarımızın belgelerini almalarını istiyoruz" dedi.


] İŞGÜCÜ PİYASASI ARAŞTIRMALARI SÜRÜYOR
] Muğla'da her altı ayda ve üç ayda bir sahada iş ve meslek danışmanları tarafından iş gücü araştırmaları yapıldığını belirten Sarıyerli, "Şu anda sahada 6 meslek danışmanımız 121 işyerimizi ziyaret ederek buralardan elde ettiğimiz verileri Ankara'ya uzmanlarımıza gönderiyoruz. Uzmanlarımızın değerlendirmesi neticesinde bize gelen sonuçları hem kamuoyu ile paylaşıyoruz, hem de buradan gelen sonuçlara göre aktif iş gücü plan ve programımızı ayarlıyoruz. Bilindiği gibi 'İşgücü piyasası verilerini, yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek, yorumlamak ve yayınlamak, İşgücü Piyasası Bilgi Danışma Kurulunu oluşturmak ve kurul çalışmalarını koordine etmek, işgücü arz ve talebinin belirlenmesine yönelik işgücü analizlerini yapmak, yaptırmak' Müdürlüğümüzün görevleri arasında sayılmıştır.


] Kurum Kanunumuz ve Kurumumuz 2013-2017 Stratejik Planı gereği yerel düzeyde en az bir defa, Türkiye genelinde ise iki defa İşgücü Piyasası Analizi (İPA) gerçekleştirmektedir. Bununla birlikte, açık iş istatistiklerinin, işgücü piyasasının 'talep tarafına' yönelik temel ve öncü bir gösterge olması bakımından ayrı bir öneme sahip olduğu düşünülmektedir.


] 2012-2016 yıllarını kapsayan ikinci Resmi İstatistik Programı ile birlikte, açık işler konusundaki istatistiklerin kapsamının program döneminde Avrupa Birliği Mevzuatı da dikkate alınarak genişletilmesi ve açık iş istatistiklerinin yılda 4 kez anket yoluyla derlenmesi görevi Kurumumuza verilmiştir. Bu itibarla, 2016 yılı I. Çeyrek Açık İş İstatistikleri Araştırması'nın alan çalışması İl Müdürlüğümüzce 15-29 Şubat 2016 tarihleri arasında 121 işyerinde gerçekleştirilmektedir" dedi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi|Mesleki Eğitim Belgesi

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.