[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#cc0000]ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#cc0000] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#cc0000]Malzemeler: [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#408080]
- 1 kg yerelması
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 adet limon suyu
- 1 adet kesme şeker
- Tuz
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#cc0000]Yapılışı:
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Elmaların kabuklarını soyup suda bekletiyoruz.Tencereye zeytin yağı koyup havuç ve soğan atıp kavuruyoruz ve bu işlemi 1-2 dakika kadar tekrarlıyoruz.Üzerine şeker,sıcak su ve pirinci de koyup pişirmeye bırakıyoruz.
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Elmaların kabuklarını soyup suda bekletiyoruz.Tencereye zeytin yağı koyup havuç ve soğan atıp kavuruyoruz ve bu işlemi 1-2 dakika kadar tekrarlıyoruz.Üzerine şeker,sıcak su ve pirinci de koyup pişirmeye bırakıyoruz.