You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Seo uyumlu makale nasil yazilir ?

Seo uyumlu makale nasil yazilir ?

Administrator
Seo uyumlu makale nasil yazilir ?
SEO UYUMLU MAKALE NASIL YAZILIR ?

Seo uyumlu makale nasıl yazılır
sorusuna internette cevaplar bulunmaktadır. Bu soruya kendi yöntemlerimi ve internette yazılan teknikleri katarak yazmaya çalışıcağım.

Seo uyumlu makale yani içerik hazırlama on page seo kriterlerinde oldukça önemli bir yer tutar. İçerik arama motoru optimizasyonu konusunda google algoritma güncellemelerinden önce pek önemli olmasa da artık backlink kadar önem taşımaktadır. İçeriğinizin özgünlüğü ve içeriğe göre ziyaretçi davranışı sitenizin genel seo kriterlerini büyük ölçüde etkilemektedir.

Ziyaretçileriniz içeriğe göre hareket ederler ve arama motorlarıda bu davranışları inceleyerek sitenize değer biçer.Makalelerinizin üst sıralarda çıkması ama okunmadan kapatılması çok olumsuz sonuçları size getirecektir. Bu olumsuz sonuçlar arasında, alexa sıralamanız istediğiniz gibi yükselmeyecek, ziyaretçilerinizin hemen çıkma oranı artacak, ortalama ziyaret süresi oldukça düşecektir. Ortalama ziyaret süresi sitenizin yaklaşık olarak 6 dakikanın aşağısına inmemelidir yani tam 6 dakika olacak diye de bir şey yok bu sitenizin içeriği ile de alakalıdır. Rakiplerinizden daha fazla kullanıcıyı sitenizde tutmanız gerekiyor. Bunun gibi kriterler sıralamada oldukça önemli bir yere sahiptir. Örneğin hemen çıkma oranı yüksek olan sitenizin bütün içeriği özgün, özenle yazılmış olsada bu oran yüksek olduğunda sıralamada gerilemeye gideceksiniz.

Seo uyumlu makale yazımı kolay bir işlem değildir. Makalede genel olarak internette dolanan kodlama, yazım teknikleri yerine ziyaretçilerinizin sitede tutulması için gereken süreyi arttırmak için kendiniz çalışmalar yürütmelisiniz. Bunu yaparkende ziyaretçilerinize boş bir içerik değil zengin içerik sunmanız gerekmektedir.Seo tekniklerinde en büyük silah olarak içeriği düşünebilirsiniz.

Seo Uyumlu Makale Yazımı

Makalalerinizin uzunluğu ve kısalığıda oldukça önemlidir. Sıradan bilgi vermek için yazılan bir makale en az 300 kelime civarında olmalıdır. Gerçek anlamda bir makale yazmak ve kullanıcıyı sıkmadan bilgilendirmek istiyorsanız 500 kelimenin altına düşmememiz gerekmektedir. Yazınızı uzun tutmak adınada kısır döngüye düşerek yazdıklarınızı tekrarlamakta mantıklı bir seçenek değildir. Google sizin içeriklerinizi analiz ederken makalelerinizde bulunan eşanlamlı, yan anlamlı kelimeleri dâhi kontrol etmektedir. Bol zengin içerikli kelime haznesi fazla yazılar daha avantajlıdır. Hasbelkader içeriklerin önemi pek yoktur. Sıradan bir grup programcının makale özgünleştirme adına yaptıkları programları düşünürseniz google gibi devasa bir şirketin içeriklerinizi çok daha iyi bir düzeyde analiz edeceğini düşünmek hayal ürünü değildir. Yapay zeka konusunu araştırmanızı tavsiye etmekteyim. Yapay zekâ - Vikipedi

Not: İçerik sadece makale, yazı değildir. Videolar, infografikler, görsellerle de yazılarınızı mutlaka destekleyin. 500 kelime, 300 kelime olacak diye kendinizi zorlamayın, konuya açıklık getirdiğinizi ve yazdığınız içeriğin gerçekten yararlı ve ilgi çekici olduğunu düşünüyorsanız yeterlidir.

Seo uyumlu makale yazarken dikkat edilecekler ;
  • Konunuzun başlığını içerikle alakalı HX etiketleri içerisinde belirtin
  • Makalenizin ilk paragrafında anahtar kelimenizi 1-2 defa geçirin.
  • Teknik terimler kullanın.
  • Makalenizi özgün görsel materyaller kullanarak destekleyin.
  • Yazdığınız içeriğe yakın konulardan da mutlaka bahsedin. (önemlidir çok işe yarar Smile )
  • İmla kurallarına ve yazım hatalarınıza dikkat edin.
  • Makalenizde anahtar kelimelerinizi ve belirli kelimeleri strong, i gibi etiketlerle belirtin.
  • Aynı şeyleri tekrarlamayın.
  • WordPress harici başka bir sistemde makale yazıyorsanız mutlaka makale sonunda html kodlarını kontrol ve optimize edin. gibi bilindik maddeler yer almaktadır. Zaten iyi bir yazım kabiliyeti olan editör tarafından yazılan makaleye hiç bir seo tekniği uygulamasanız dahi sıradan yazılmış bir yazıdan değeri daha yüksek olacaktır. Buradaki püf nokta iyi bir kaleme sahip olmaktır.


Ekleme : Yazıyı belirli bir kesime hitap eden kişiler için hazırlamıştım ama çok farklı sorularda geliyor.Bunun için içeriği komple değiştirmeyi düşünüyorum. Seo konusunda bilgisi olmayan kişilerin en sık yaptığı hatanın başında yanlış başlık kullanımı geliyor. Konunuzla alakalı başlık atmak size her zaman avantaj sağlayacaktır. Örneğin bir Sultanahmet’i anlatan bir içerik yayınladınız ve başlığını da büyük ihtimal Sultanahmet yapacaksınız ve beklediğiniz geri dönüşü alamayacaksınız. Sizin hedeflediğiniz kesim internette Sultanahmeti nasıl ve neden aratacak ilk olarak bu sorunun cevabını bilmeniz gerekiyor. Diyelim ki turistlik gezi ve bilgi için aratıyorlar o zaman başlığı şöyle yapabiliriz; Sultanahmet Meydanı Gezisi ve Resimleri olabilir. Bunun farklı bir çok versiyonunu oluşturabiliriz.

Yazdığınız içeriklerin/makalelerin seo uyumlu olup olmadığını analizlerini kendi kriterlerine göre yapan wordpress eklentileri mevcuttur.Eklentilerin yanı sırada içerik, anahtar kelime analizi yapan web siteleri bulunmaktadır. Bunlara iyi bir örnek olarak google webmaster tools’ta laboratuvar altında yer alan içerik anahtar kelimeleri bölümüne bakabilirsiniz.

Web sitesinin genel bütün işlerini Türkiye’de tek bir kişi yapmaktadır. Sosyal medya olaylarını, içeriklerini, kodlamasını, arama motoru optimizasyonunu bir kişinin yapması için gece gündüz çalışmasıyle bile oldukça zaman alacaktır. Bu yüzden hepsinden biraz yaparım mantığına gidilir. Hepsinin yapılma mantığında ise içerikten taviz verilir, sosyal medyada sadece twitter ve facebooktan birer sayfa açılır, backlinklere yüklenme yapılır. Bu kısa vadede yarar sağlasa da aşağıda saydığım kriterleri düşürdüğünden uzun vadede paranızın gitmesi ve sonucun hüsran olması demektir. Çok ileri düzeyde seo altyapısına sahip site kurabilirsiniz ama içerikten yoksun olması yaptığınız işin hiç olması anlamını taşır. Hedeflediğiniz başarıya ulaşmak için herkezin uzman olduğu konularda çalışması gerekmektedir. İçeriklerinizin için yazma kabiliyeti yüksek editörler ile çalışmanız şarttır.

Makale yazmak yani sitenize içerik üretmek ciddi zaman alan ve uzmanlık isteyen bir alandır. Makale yazmak konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız bol bol kitap okumalı, kendinizi geliştirmeli ve bol pratik yapmalısınız. Gerekli önemi ve özeni gösterdiğiniz takdirde beklediğiniz sonuçlara zamanla ulaşacaksınız. Makale yazımı konusunda da bir içerik hazırlamayı düşünüyorum. Sizlerin de bu konu hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum’

tolgaayric.com/seo-uyumlu-makale-nasil-yazilir/
Administrator
Seo uyumlu makale nasil yazilir ?
Nasıl %100 Seo Uyumlu Makale Yazılır ?

Sosyal medyanın gelişmesiyle, seo’nun papucu yavaş yavaş dama atılırken Google’ın son yaptığı hamle ile seo ve sosyal medya hala çekişmesini sürdürüyor, en azından durum Google için hala böyle. Büyük kurumların stratejileri ziyaretçiyi paralı reklamlar veya arama motorlarından bulmak daha sonra sosyal medya yardımıyla müşteriyi takipçi haline getirmektir. Dolayısıyla Seo, çok önem vermemiz gereken bir konu, önümüzde ki yıllarda da bu böyle olacak. Google’ın son güncellemesinden önce en kaliteli backlinkleri alan , Google’da en tepeye oturuyordu. Google Panda güncellemesinden sonra içerikte en az backlink kadar önemli oldu. Bu yazı da seo uyumlu makalenin nasıl yazıldığını öğreneceğiz.

Not: Bir websitesine ve makaleye başlamadan önce mutlaka bir kelime analizi yapılmalı, doğru anahtar kelime tespit edilmeli ve bu anahtar kelime üzerine çalışma yapılmalıdır.

Yanlız şunu da söylemeden edemeyeceğim: İnternet üzerinde ki projenizin başarısı Google’a bağlıysa şunu aklınızdan çıkartmayın: Google’a bir yazılım gözüyle bakmayı ne zaman bırakırsanız , ozaman başarılı olursunuz. Google, Dünya üzerinde ki hiç bir yazılıma benzemez. Mühendisleri sürekli Google’ı geliştirir. Google’ın amacı insanlık yararını sağlamaktır. Arama Motoru olarak bunu , kullanıcıyı doğru bilgiye götürmekle yapar. Bu yüzden aşağı da ki kurallara uymadan önce, makalenizin gerçekten insanlara yarar sağlayacağından emin olun. Çünkü Google sadece aşağıda ki verilerle ilgilenmiyor. Bundan daha önce ki verileri alıyor, değerlendiriyor ve bu verilerle karşılaştırıyor.

Mesela aşağı daki maddelerden biri şöyle :’ İçerik En Az 300 Kelime Olmalıdır.’ Google çok kapsamlı araştırmalar yaptıktan sonra yararlı bir makalenin en az 300 kelime olabileceğini hesaplamıştır yada bir ziyaretçi, sitede 3 dakikadan az kalıyorsa Google’ın düşüncesi ’ Ziyaretçi bu siteden yararlanamamıştır ’ oluyor. Oyüzden ilk dikkat etmeniz gereken şey makalenin gerçekten yararlı olmasıdır. Önce ziyaretçiyi memnun edeceksiniz daha sonra Google’ı.

Başlık Kısmı
Başlık Anahtar Kelimeyi İçermeli
Başlık Anahtar Kelime ile Başlamalı
Başlık En Az 3 Kelimeden Oluşmalı
Başlık En Fazla 66 Karakterden Oluşmalı

Bağlantılar ( Url Kısmı )
Url Anahtar Kelimeyi İçermeli

**** Kısmı
Açıklama Kısmı Anahtar Kelimeyi İçermeli
Açıklama Kısmı En Fazla 160 Karakter Olmalıdır
Açıklama Kısmı Anahtar Kelime ile Başlamalıdır
Etiketler Anahtar Kelimeyi İçermelidir

Makale içi Başlık Kısmı
Anahtar Kelime H1 Etiketi ile Kullanılmalıdır
H1 Etiketi Anahtar Kelime il Başlamalıdır
Anahtar Kelime H2 Etiketi ile Kullanılmalıdır
Anahtar Kelime H3 Etiketi ile Kullanılmalıdır

İçerik Kısmı
İçerik En Az 300 Kelime Olmalıdır.
İçerikte ki Anahtar Kelime Oranı 4.0-5.5% Olmalıdır
Anahtar Kelime İçeriğin İlk 50-100 Kelimesi Arasında Bulunmalıdır.
İçeriğin Görsellerinden En Az 1’inin Alt Etiketi Anahtar Kelime Olmalıdır
Anahtar Kelime Kalın, İtalik ve Altı çizili olarak İçerikte Yer Almalıdır.
İçerikte Anahtar Kelime ile Linklenen Bir Giriş birde Çıkış Linki Olmalıdır.
Anahtar Kelime İçeriğin Son 50-100 Kelimesi Arasında Bulunmalıdır.

Umarım tavsiyeme uyup önce ziyaretçinin yararlanabileceği bir makale yazıp daha sonra bu maddelere uymaya gayret gösterirsiniz. Bu maddeler hem içeriğin zengin olmasını sağlıyor hemde kullanıcının makaleyi okurken sıkılmamasını sağlıyor.

Son olarak WordPress kullananlar için bir eklenti tavsiye etmek istiyorum. Makalenizi hazırladıktan sonra anahtar kelimenizi eklentiye kayıt ediyorsunuz ve eklenti yukarıda ki seo kurallarının hepsini kontrol ediyor daha sonra size hangilerinin eksik olduğunu ve makalenizin seo puanının kaç olduğunu gösteriyor. Hatta bazı maddeleri gözden kaçırmışsanız ( kalın, italik ve altı çizili ), eklenti sizin yerinize bu kuralları makalenize uyguluyor. Bu eklentinin adı Easy Wp Seo ( affiliate değil ).

Dediğim gibi Google her geçen gün mühendisleri tarafından geliştiriliyor ve şuan için 200 civarı seo kriterinin olduğu varsayılıyor. Gittiğim bir seminerde bir Google çalışanı şunu söylemişti : Siz bir mühendisin yanına gittiğinizde kurallar gereği mühendis önce bilgisayarının ekranını kapatmak zorundadır. Aksi taktirde sizile konuşamaz , hiçbir şekilde ekranını kimseye gösteremez sadece mühendisler aralarında bu kurala uymayabilir.

Gördüğünüz gibi bu kuralları %100 öğrenmek çok zor fakat tahmin ve daha sonrasında test yoluyla bu kuralları öğrenebiliriz. Sizden istediğim şu sorunun cevabını vermeniz : ’ Sizce Google arama sonuçlarına etki eden faktörler ne olabilir ? ’ ne kadar uçuk , ne kadar saçma bir cevap aklınıza gelmişse bile duymak istiyorum. Benim aklıma gelen cevaplardan biri : Bence Google, sitede ki sosyal medya hesaplarını örümcekleri yardımıyla tespit ediyor; takipçi, takip ettikleri ve gönderi sayılarını inceliyor. Bu da bir seo kriterini oluşturuyor. Bu değerler bir birlerine ve genele ne kadar orantılıysa o kadar artı puan veriliyor. Ne kadar çok kişinin fikrini duyarsak o kadar çok teorimiz ve test etme şansımız olur. Daha çok teoriye ulaşabilmemiz için yazıyı aşağıda ki butonları kullanarak paylaşırsanız sevinirim.

Bir önceki yazımız olan Google Çeviri Hatası başlıklı makalemizde bu sayfanın çevirisini yap, bu sayfanın çevirisini yap sorunu ve google çeviri hataları hakkında bilgiler verilmektedir.

seohocasi.com/nasil-seo-uyumlu-makale-yazilir/
Administrator
Seo uyumlu makale nasil yazilir ?
Site içi seo (Onpage SEO) – SEO Uyumlu Makale

Bir önceki makalemizde Başlık’ları incelemiştik. Başlıkları kullanmak kadar makalenin içeriği sunuş biçimi de önemli. Kopya içeriğe değinmiyorum zaten kopya içerik kullanmamamız gerektiğini hepiniz biliyorsunuz. Makalemizi yazarken öncelikle kendimize bir hedef kelime belirlemeliyiz. Örnek olarak odak kelimemiz ’Seo Uyumlu Makale’ olsun. Öncelikle google gibi düşünelim,

Makale başlığına bakması gerekir google’nin makale başlığında odak kelimemizin geçmesi gereklidir.
Günlük hayatımızda görsel olarak gördüğümüz şeyler daha akılda kalıcı ve faydalıdır. Makalemizi görsellerle süslemeliyiz (görsellerimizin alt etiketlerini odak kelimeye yönelik yapmalıyız).

Başlık 1 veya Başlık 2 olarak belirlediğimiz başlıkların en az 1 tanesinde odak kelime olursa iyi olur.
Eğer web siteniz destekliyor ve url uzantısını belirleyebiliyorsanız içinde odak kelime olmalı.
Odak kelimenizle site içinde ilgili kategorinize link verebilirsiniz.

Kullanıcıların rahat okuyup anlayabileceği şekilde maddeleme veya önemli kelimeleri kalın yaparak kolay okunabilir ve anlaşılabilir makale yazmak her zaman ziyaretçi açısından daha iyidir.

Makalenizi odak kelime ile boğmanız faydadan çok zarar verecektir. 100 kelime yazıyorsanız 3 veya 4 odak kelime geçmesi normal olarak karşılanacaktır.

Makalenizi anlamlı bir şekilde kullanıcıya kendisini okutacak şekilde ilgi çekici ve en az 300 kelime olmalıdır.
Yine Web Siteniz destekliyorsa site başlık açıklaması ’Title’ girebiliyorsanız en az 40- en fazla 70 karakterlik bir başlık belirleyin. Başlığı ’ve, ile’ gibi bağlaçlarla anlamlı bir şekle sokunuz. örn: ’SEO uyumlu makale ve Arama Motoru Dostu Makale Yazma Teknikleri’

Sayfa Açıklaması ’ Description’ veya ’**** Açıklaması’ dediğimiz açıklamamız içinde odak kelimemizi kullanmamız iyi olacaktır. Google aramalarında gözükecek olan açıklamamız burasıdır. Arama Motorları odak kelimemizi açıklamanın başında tutmamızı önerirler. özellikle e-ticaret siteleri vb siteler için açıklamaya fiyat koymaları önerilmemektedir. xyz ürün 190 TL den satışa sunulmaktadır gibi bir açıklama müşteriyi siteye çeker fakat fiyatın farklı olduğunu gören müşteri düşünmeden geri çıkacaktır. Buda sitemize zarar verecektir. Genel bir açıklama kullanılması her zaman daha iyidir. xyz ürünü fiyatları vs gibi açıklamalar girebilirsiniz. Yandex arama motorunun bu yöndeki önerilerine bu linkten ulaşabilirsiniz.

(http://yardim.yandex.com.tr/webmaster/re...*-desc.xml)

Anahtar kelime (keyword) kullanımı abartılmadan yine yüzde oranına vurursak %3 veya %4 oranında anahtar kelime kullanmalıyız. 10 anahtar kelimeyi geçmenizi de önermiyorum. Mantıken bir makaleyi özetleyecek anahtar kelime sayısı 10 u geçmez.

Kısaca özetleyecek olursak kullanıcıya faydalı makalelerimizi arama motorlarına doğru tanıtırsak geriye bizim yapacağımız site içi hiç bir şey kalmayacaktır.

seoamk.com/seo-uyumlu-makale/
Administrator
Seo uyumlu makale nasil yazilir ?
Seo uyumlu makale nedir? Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Seo uyumlu makale nedir? Makale, herhangi bir konu ile ilgili olarak düşünce ve görüşlerin yazıya aktarılmasıdır. Bütün konularda makale yazılabilmektedir. Önemli olan makalenin içeriğinin nasıl olduğu ve kullanıcıya ne düzeyde sunulduğudur. Makalenin özgün olması gerekmektedir. Yazılan makalenin içeriği değil, yazıya eklenen taglarla birlikte fotoğrafların da özgün olması, uygun makale yazılması açısından son derece önemlidir. Yazılan makalenin ziyaretçiyle en iyi şekilde buluşturacak olan başlıktır. Ne türde bir makale yazılırsa yazılsın makalenin başlığı bu konu ile ilgili olmalıdır. Makalenin içeriği de başlıkla doğru orantılı olmalıdır. Aynı zamanda okuyucu da sıkılmamalıdır. Makale yazarken en önemli husus Türkçe imla kurallarına uyulmasıdır. Türkçe imla kurallarına uygun olmayan bir makale hem kullanıcı açısından hem de arama motorları açısından olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Nitekim imla kurallarına uygun olmayan bir makale ziyaretçiyi olumsuz etkileyecek, bunun sonucunda da okumaktan sıkılarak siteden ayrılacaktır. Aynı şekilde arama motorları da yazıdaki imla hatalarını tespit edecek ve bu da makalemizin bulunduğu sayfa için Google sıralamasında olumsuz neticelere neden olacaktır. Google’ın yazım hatalarını algılayabilecek kadar akıllı robotlara sahip olduğu unutulmamalıdır.

Makale Akıcı Bir Dille Yazılmalıdır

Yazılan makalenin konu ile ilgili en önemli noktaları seçilmeli ve ziyaretçinin başka bir sayfada araştırma yapmasına izin verilmemelidir. Makale kullanıcıyı sıkmamalı, sade ve anlaşılır bir dille yazılmalıdır. Günümüzde ziyaretçilerin çok uzun yazılmış yazıyı okumaktan kaçındıkları bilinmektedir. Bu nedenle eğer konu uzun uzun anlatılacaksa mutlaka ara başlıklarla okuyucunun rahatlaması sağlanmalıdır. Seo uyumlu makale yazılırken dikkat edilmesi gereken konulardan birisi de, içerikte kullanılan anahtar kelime oranıdır. Makalede anahtar kelime kullanırken aşırıya kaçılmamalıdır. Fazla anahtar kelime kullanımı nedeniyle internet sitesi Google tarafından spam şüphesiyle filtreye sokulabilir. Ayrıca seo uyumlu makalede varsa fotoğraf veya video koyulmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken husus videonun ve fotoğrafın özgün olmasıdır. Bütün bunlara dikkat edilerek seo uyumlu makale yazılabilir.

Seo uyumlu makale nasıl yazılır? Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
Kurulan bir internet sitesinin arama motorlarında üst sıralarda çıkması için seo uyumlu makale yazılması gerekmektedir. Peki, seo uyumlu makale nasıl yazılır? Seo uyumlu içerik hazırlamak uzmanlık gerektiren bir işlemdir. Bu şekilde makale yazılması için arama motorlarının nasıl kriterler istediğinin bilinmesi gerekmektedir. Google algoritmaları sürekli güncellenmekte ve değiştirilmektedir. Bu değişikliklerin yakından takip edilmesi ve buna göre içerik hazırlanması önemlidir. Önceki dönemlerde benzersiz içerik hazırlamak çok fazla önem taşımasa da günümüzde backlink kadar da önemli bir hale gelmiştir. Seo uyumlu makale yazımı yapıldığında hazırlanan internet sitesinin üst sıralara çıkması mümkündür. Hazırlanan içeriğinin benzersiz olması, arama motorlarında üst seviyelerde olmasına yol açar. Bu da hazırlanan internet sitesinin hedefine uygun bir konuma ulaşmasını sağlar.

Seo Uyumlu Makalede İçerik Benzersiz Olmalı

Makalenin benzersiz içeriğe sahip olması ve bunun sonucunda ve internet sitesinin üst sıralara çıkması da yeterli olmamaktadır. Ayrıca makalenin okunması da önemlidir. Çünkü ziyaretçinin hangi yazı üzeride ne kadar süre kaldığı da belirlenmektedir. Eğer makale okunmadan kapatılırsa bu durum Alexa sıralamasını etkileyecek, ziyaretçilerin hemen çıkma oranları artacak, bu da ortalama ziyaret süresini olumsuz etkileyecektir. Bu gibi kriterlere dikkat edilmediğinde internet sitesinden beklenen verim elde edilemeyecektir. Eğer hemen çıkma oranı yüksekse bu durum sitenin alt seviyelere inmesi anlamına gelecektir. Peki, bu durumun yaşanmaması için seo uyumlu makale nasıl yazılır? Öncelikle bu işin profesyonel bir şekilde yapılması gerektiği bilinmelidir. Ziyaretçilerin internet sitesinde uzun süre zaman geçirmelerini sağlamak için boş bir içerik yerine özgün ve ilgi çekici içerikle doldurulması gerekmektedir.

Makalenin Uzunluğu Önemli

Makalenin uzunluğu da önemlidir. Seo uyumlu makale nasıl yazılır denildiğinde, uzun şekilde ve özgün olarak yazılır denilebilir. Ancak yazının uzun olması için cümle tekrarından da kaçırmak gereklidir. Seo uyumlu makaleleri, sıradan kişilerin yazamayacağı da bilinmelidir.

seouyumlumakale.com/seo-uyumlu-makale/
Administrator
Seo uyumlu makale nasil yazilir ?
SEO Uyumu Yüksek Makale Nasıl Yazılır?

%100 Seo uyumlu makale yazmak kavramını kullanmak çok doğru olmayacağı için SEO uyumu yüksek makale yazma başlığını tercih ettim.

Sadece sektördekilerin belirlediği kurallar ışığında oluşturulan içerikler tam anlamıyla SEO uyumlu diyemeyiz. Ya da WordPress kullananların birçoğunun kullandığı Yoast Seo eklentisi ile yazılan makalelerin gerçekten çok etkili olduğunu söyleyemeyiz. Belirli kriterlere göre yapılan hesaplara bakarsanız anlamı olmayan içerikler üretseniz bile bahsi geçen SEO kurallarını ve oranlarını sağlıyorsa bu makale sıralamada hemen çıkar diyemezsiniz. Çünkü Google yapay zeka geliştirme peşinde. Kullanıcı verilerini anlamlandırarak algoritmasını otomatik eklemelerle geliştirme yolunu tercih ediyor. Google için insanların ne yaptığı önemli. Arama motoru botları yazı içeriğindeki anlamsız cümleleri algılayabiliyor. İlgisiz olduğunu algoritmasına doğrulattığında yazdığınız makaleden dolayı ceza dahi alabiliyorsunuz.

Birçok sitede Google Analytics kodu kullanılıyor. Bu kod sayesinde gelen ziyaretçinin nereden geldiğini Google tespit edebiliyor. Dolayısıyla ziyaretçinin aradığını bulamadığı durumlarda arama sonucunu manüple ettiğiniz ya da ziyaretçinin yanlış arama yaptığı sonucu ortaya çıkıyor. Hemen çıkma konusu ile ilgili yapılan yorumları da çok dikkate almamanızı öneririm. Ziyaretçinin çıkması aradığını bulamama, tasarımı beğenmeme, site aramasının çalışmaması, içeriğin uzun cümlelerle yazılması vb. farklı nedenlerden dolayı olabilir. Google botlarının burada geliştirdiği farklı bir teknik var. Arama sorgusu uzun olan aramalarda ulaşılan sitede belirli bir süre kalan ziyaretçiler tekrar kaç siteye girip bilginin doğru olanını arıyorlar ya da karşılaştırıyorlar. Burdaki farklı varsayımlar da bunun içerisine dahil edilebilir.

Seo uyumlu makale nasıl yazılır sorusunun cevabını arıyordunuz. Bir de baktınız ki aslında bize farklı bir düşünme şekli de veriliyor. Dolayısıyla SEO’nun temeline mantığı yerleştirmek istiyorum.

Makale uzunluğu ne olmalıdır?
SEO uyumlu makale ya da tanıtım yazısı yazarken makale uzunluğu nasıl hesaplanır sorusu eminim kafanızda sürekli dolaşıyor. Sorunun cevabı şu : Yazınız konuya tam bir cevap getiriyor mu? Öncelikle bu sorunun cevabını vermeniz gerekiyor. KPSS sınavı başvuruları başlayacak farz edelim. Sizin yazacağınız içerikte nereden başvurulacağı, şartları, ücreti, süresi gibi kavramların olması gerekiyor. Bu tip bir içerik çok uzun olmayacaktır. Gerekli bilgileri veriyorsanız makale uzunluğunuz yeterlidir.

SEO uyumlu makale yazarken bir başka taktik ise şu ziyaretçiyi hem sıkmayacak hem detaylı bilgi verecek yazma tekniğidir. Ziyaretçi örneğin bu yazıyı okudu. Site içi optimizasyonun da iyi yapılması bilgisini aldı. Site içi optimizasyon nasıl yapılır? adlı yazımızı gördü ve bilgi almak istediği için bu yazıya yöneldi. Bu durumda da siz okuyan kişiye doyurucu bir içerik sunmuş olursunuz. Özetle detayları ayrı sayfalara linkleyerek vermeniz de doğru bir hareket olacaktır.

Makale içeriği nasıl tasarlanmalı?
Makale içeriğini yazarken de farklı teknikler var. Bunlardan bir tanesi haber sitelerindeki makale tekniğidir. İlk paragrafta içeriğin ne ile ilgili olduğunu yazarlar ya da ilgi çekici bir cümle kullanarak okuyucuyu çekerler. Bunu kendi makalelerinizde de kullanabilirsiniz.Diğer teknik ise tamamen anahtar kelime odaklı fokuslama tekniğidir.

Seoteknikleri.com Önerisi
Makalelerinizin ilk paragrafındaki 150 karakter Google arama sonuçlarında Description **** etiketiniz olmadığında gözükür. O nedenle ilk paragrafta yazının odaklandığı konuyu kullanabilirsiniz. Sonraki paragraflarda makale konusunun içerdiği anahtar kelimeleri içeren içerikler oluşturmak zorunda değilsiniz. Alt başlık seçerek ve soru-cevap modelini uygulayarak okuyucunun da okumaktan keyif alacağı bir yazı oluşturmuş olursunuz.
İçeriğiniz de alt başlığınız ile ilgili anahtar kelimeler olmalı. Anahtar kelimeleri kullanırken eş anlamlılarını da yazabilirsiniz. İlgi ve iyelik eklerini eklemenin SEO uyumunu bozacağı anlamı taşımaz. Çok fazla kuralcı yaklaşımlar yapmamanızı öneriyorum.

Terimleri Kullanın ve Yeni Bilgi Verin
Bahsettiğiniz konu ile ilgili terimler varsa bu terimleri (eğer yeri de geldiyse) mutlaka içeriğinize ekleyin. Yeni terimler Google için yeni bilgi anlamına da gelir. Sementik olarak içerik alakası da kurarsanız doğru yoldasınız demektir.

İnternette olmayan farklı bilgileri içeriğinize eklerseniz Google bunu yeni bilgi veren bir site olarak değerlendirebilir. Yalnız burada yanlış anlaşılmak istemem. Yeni bilgi diye alakasız içerikler yazmayın kesinlikle.
Alt başlık seçimleriniz doğru , resim ve video gibi eklemelerle kullanıcı odaklı da bir yazı düzeni oluşturmuşsanız makaleniz gayet uyumlu demektir. Yine sizi düşünmeye sevk ediyorum. SEO denemelerin birikimidir.

seoteknikleri.com/seo-uyumu-yuksek-makale-nasil-yazilir/
Junior Member
Seo uyumlu makale nasil yazilir ?
Peki cevirimvar.com yazmak ile cevirimvar.com/ yazmak arasında fark varmı google'ın anlaması, algoritması bakımından?

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.