You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Administrator
Sorularla Alevilik
][Resim: sorularla-alevilik.jpg]

Pir Zöhre Ana ile kendi kabuğuna çekilmiş olmaktan kurtulup dışa açılan, yaşamın her alanında varlığını gösteren,kitleselleşerek büyüyen yeni bir "Alevi/Bektaşi" bilinci oluşmaktadır. Aleviler, yüzyıllardır dışlanan, tahriklere uğrayan, aşağılanan, sürülen ve katliamlara uğrayan bir topluluktur. Bundan dolayıdır ki ifade edilen "Alevi Bilincinin" oluşturulması hayati önem arz etmektedir. Bu bilincin oluşturulabilmesi için geçmişte yaşananların çok iyi bilinmesi ve geleceğe dair perspektifin bu çerçevede çizilmesi gerekmektedir.


] Artık, Alevi toplumunun üzerini örten yanlış, çarpıtılmış,egemen dini anlayışın menfaatleri gözetilerek bugünlere gelen bilgilerin, inançların ve ibadetlerin yerine Hakkın bildirdiği, Ehlibeytin yaşadığı ve yaşattığı gerçek bilgilerle, inançlarla, ibadetlerle yaşamamız gerekiyor.


] "Gerçekler, Gerçeklerden Öğrenilir" düsturundan hareketle;bilinçli veya bilinçsizce yolumuzun değiştirilerek erozyona uğramış inanç ve ibadetlerini anlatan, Alevilik tarihinin dününü ve bugününü öğrenmemize olanak tanıyan "SORU ve CEVAPLARLA ALEVİLİK" adı altında bir çalışma yapıldı.


] ***


] Hak Muhammed Ali ve Ehlibeyti'nin getirdiği,yaşadığı ve yaşattığı din ile bugün yaşanan Emevi dini arasındaki farkı görmek için; Hakla Hak olup hakkın sırrına eren, Hz.Ali'nin binbir donundan biri olan Yaşayan Tek Ehlibeyt Evliyası Pir Zöhre Ana'nın sesine kulak vermek elzemdir ve O'nun avazında toplanmak hayati önem arz etmektedir.Bu sadece Alevi toplumu için değil insanlık için kurtuluş fırsatıdır.


] Pir Zöhre Ana, Ehlibeyt'in ahir zaman evliyasıdır ve Hakkın yeryüzündeki son temsilcisidir. O, salt Aleviliğin değil tüm insanlığın kaybolan hafızasını geri getirendir. Ehlibeyt'in insanlık adına açtığı bayrağı bugün Türkiye'nin başkenti Ankara'dan dalgalandırmakta ve 36 yıldır sırrına erdiği Hak Muhammed Ali yolunu sürmektedir.


] O toplumu irşat ederken din,dil,ırk,mezhep,cinsiyet ayrımı yapmamaktadır ki bu yüzden Ehlibeyt ocağı farklı din,ırk ve mezhepten gelen insanlarla dolup taşmaktadır.


Hak Muhammet Ali ,Ehlibeyt ve 12 İmam yolunu 21.yüzyılda yürütmek için gönderilen Erimiz, Evliyamız, Pirimiz Zöhre Ana'ya niyaz eder; karanlık dünyamızı aydınlatıp, bizlere yolumuzu öğrettiği için minnet ve şükranla o yüce postuna niyaz ederiz.


Ne Mutlu Ehlibeyt'in son gülü Pir Zöhre Ana'yı sevene ve yolundan gidene...

Alevilik nedir?Sorularla Alevilik | Alevi köyleri

zohreana.com/sorularla-alevilik

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.