Beşamelli Soya Soslu Tavuk
MALZEMELER
3-4 adet tavuk göğsü
Yarım çay bardağı soya sosu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
Tuz
Kekik
Yarım litre süt
3 çay kaşığı un
Yarım paket margarin
1 su bardağı su
Kaşar
Kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Terbiye için, soya sosu, tuz, sıvıyağ, karabiber ve kekik bir kapta karıştırılır. İçine kemiklerinden ayrılan ve ikiye bölünen tavuk göğüsleri atılır. Yarım saat kadar içinde bekletilir.
Beşamel sos için, bir kapta un, margarin ile pembeleştirilir. Soğuk olarak sütün hepsi ilave edilir. Çırpma teliyle iyice çırpılır. Su, tuz ve karabiber eklenir.
Terbiyeden çıkartılan tavuklar fırın tepsisine dizilir. Fırına verilir. çok fazla kızartılmadan çıkarılır. Üzerine beşamel sos dökülür. Tavukların üzerine rende veya dilim kaşar konur. Üzerlerine kırmızı toz biber serpilir. Kaşarlar eriyinceye kadar fırınlanır.
daha bu akşam yaptım harika oldu tavsiye ederim
tavuk yemekleri
tavuk yemekleri
tavuk yemekleri
malzemeler:
- 4 adet göğüs fileto,
- 100 gr. tulum peyniri,
- 1 çorba kaşığı kuru fesleğen,
- 2 diş sarmısak,
- tuz, karabiber,
- 3 çorba kaşığı tereyağ.
sosu İçin:
- 1 adet soğan,
- 3 adet domates,
- 2 diş sarmısak,
- 2 yemek kaşığı soya sosu,
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ,
- tuz.
yapılışı:
tavuk filetoları bir cep oluşturacak şekilde ortadan ikiye kesin. peynir, fesleğen ve ezilmiş sarmısağı karıştırıp, filetoların içine doldurun. kenarlarını açılmaması için kürdanla tutturun. Üzerine tuz, karabiber serpin. bir tavada tereyağını kızdırıp, tavuk filetoların her iki tarafını altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. diğer tavada sıvıyağı kızdırıp, ince kıyılmış soğan ve sarmısakları kavurun. küp şeklinde doğranmış domates ve soya sosunu ekleyip, tuzunu ilave edin. sos yumuşayıp pişince tavukların üzerine döküp servis yapın.
- 4 adet göğüs fileto,
- 100 gr. tulum peyniri,
- 1 çorba kaşığı kuru fesleğen,
- 2 diş sarmısak,
- tuz, karabiber,
- 3 çorba kaşığı tereyağ.
sosu İçin:
- 1 adet soğan,
- 3 adet domates,
- 2 diş sarmısak,
- 2 yemek kaşığı soya sosu,
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ,
- tuz.
yapılışı:
tavuk filetoları bir cep oluşturacak şekilde ortadan ikiye kesin. peynir, fesleğen ve ezilmiş sarmısağı karıştırıp, filetoların içine doldurun. kenarlarını açılmaması için kürdanla tutturun. Üzerine tuz, karabiber serpin. bir tavada tereyağını kızdırıp, tavuk filetoların her iki tarafını altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. diğer tavada sıvıyağı kızdırıp, ince kıyılmış soğan ve sarmısakları kavurun. küp şeklinde doğranmış domates ve soya sosunu ekleyip, tuzunu ilave edin. sos yumuşayıp pişince tavukların üzerine döküp servis yapın.
Bir ismi AliÂdir bir ismi Veli
Onlar nurdan dogdu nurudur nebi
Eveli ahiri yaratan Ali
Simdi de geziyo Zöhre Ana dili
Pir Zöhre Ana
Onlar nurdan dogdu nurudur nebi
Eveli ahiri yaratan Ali
Simdi de geziyo Zöhre Ana dili
Pir Zöhre Ana
tavuk yemekleri
[COLOR=#800080]MALZEMELER
Piliç göğüs
kaşar peynir i
domates
mantar
dana jambon
tereyağ
tuz
kara biber
kimyon
galete unu
sıvı yağ
yumurta
HAZIRLANIŞI
Dövülmüş piliç göğsünün içine rendelenmiş kaşar,inçe doğranmış domates , mantar , dana janbon ve tereyağ konularak,rulo şeklinde darılıp,tuz,kara biber ve kimyona marine edilir.Çırpılmış yumurta ya batırılıp,galete edilir.Kızgın olmayan yağda normal ateşte pişirilir.Sebze garnisiyle birlikte servis yapılır.
Piliç göğüs
kaşar peynir i
domates
mantar
dana jambon
tereyağ
tuz
kara biber
kimyon
galete unu
sıvı yağ
yumurta
HAZIRLANIŞI
Dövülmüş piliç göğsünün içine rendelenmiş kaşar,inçe doğranmış domates , mantar , dana janbon ve tereyağ konularak,rulo şeklinde darılıp,tuz,kara biber ve kimyona marine edilir.Çırpılmış yumurta ya batırılıp,galete edilir.Kızgın olmayan yağda normal ateşte pişirilir.Sebze garnisiyle birlikte servis yapılır.
Bir ismi AliÂdir bir ismi Veli
Onlar nurdan dogdu nurudur nebi
Eveli ahiri yaratan Ali
Simdi de geziyo Zöhre Ana dili
Pir Zöhre Ana
Onlar nurdan dogdu nurudur nebi
Eveli ahiri yaratan Ali
Simdi de geziyo Zöhre Ana dili
Pir Zöhre Ana
tavuk yemekleri
Malzemeler :
1 paket cips
2 yemek kaşığı margarin
4 adet tavuk budu
Az tuz ve karabiber
Yapılışı :
Butlar iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Diğer tarafta cipsler dövülerek veya blendırdan geçirilerek un haline getirilir. Butlar önce eritilmiş tereyağına daha sonra toz haline getirilmiş cipse bulanır ve bir fırın kabına konulup 170 derecede 35-40 dakika kadar pişirilir.
1 paket cips
2 yemek kaşığı margarin
4 adet tavuk budu
Az tuz ve karabiber
Yapılışı :
Butlar iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Diğer tarafta cipsler dövülerek veya blendırdan geçirilerek un haline getirilir. Butlar önce eritilmiş tereyağına daha sonra toz haline getirilmiş cipse bulanır ve bir fırın kabına konulup 170 derecede 35-40 dakika kadar pişirilir.
Bir ismi AliÂdir bir ismi Veli
Onlar nurdan dogdu nurudur nebi
Eveli ahiri yaratan Ali
Simdi de geziyo Zöhre Ana dili
Pir Zöhre Ana
Onlar nurdan dogdu nurudur nebi
Eveli ahiri yaratan Ali
Simdi de geziyo Zöhre Ana dili
Pir Zöhre Ana
tavuk yemekleri
Malzemeler :
6 adet enginar
kaşar peyniri rendesi
1 adet tavuk
beşamel sos
Yapılışı :
Enginarları suda tavuk tuz ve karabiberle haşlayın kemiklerinden ayırıp didin. Enginarların çanaklarına tavukları yerleştirin ve üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün. Üstüne kaşar peyniri rendesi serpin. Yarım saat kadar pırında pişirip kaşarlar iyice eridiğinde servis yapın.
6 adet enginar
kaşar peyniri rendesi
1 adet tavuk
beşamel sos
Yapılışı :
Enginarları suda tavuk tuz ve karabiberle haşlayın kemiklerinden ayırıp didin. Enginarların çanaklarına tavukları yerleştirin ve üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün. Üstüne kaşar peyniri rendesi serpin. Yarım saat kadar pırında pişirip kaşarlar iyice eridiğinde servis yapın.
Bir ismi AliÂdir bir ismi Veli
Onlar nurdan dogdu nurudur nebi
Eveli ahiri yaratan Ali
Simdi de geziyo Zöhre Ana dili
Pir Zöhre Ana
Onlar nurdan dogdu nurudur nebi
Eveli ahiri yaratan Ali
Simdi de geziyo Zöhre Ana dili
Pir Zöhre Ana
tavuk yemekleri
Tavuklu Ispanak Püresi..
Tavuklu Ispanak Püresi
tavuklu ispanak püresi
malzemeler:
- tavuk bonfile,
- ispanak,
- 2 bardak süt,
- 3 yemek kaşığı un,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- tuz, karabiber,
- 2 adet yumurta.
yapılışı:
ispanakları kıyıp tuzlu suda haşlayın. beşamel sosu hazırlayın. ilınınca yumurtaları ekleyin ve ıspanakları katın. tavukları tuzlayıp yağlanmış kalıplara yerleştirin. İçlerini beşamel sosla doldurup fırına verin.
Tavuklu Ispanak Püresi
tavuklu ispanak püresi
malzemeler:
- tavuk bonfile,
- ispanak,
- 2 bardak süt,
- 3 yemek kaşığı un,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- tuz, karabiber,
- 2 adet yumurta.
yapılışı:
ispanakları kıyıp tuzlu suda haşlayın. beşamel sosu hazırlayın. ilınınca yumurtaları ekleyin ve ıspanakları katın. tavukları tuzlayıp yağlanmış kalıplara yerleştirin. İçlerini beşamel sosla doldurup fırına verin.
Bir ismi AliÂdir bir ismi Veli
Onlar nurdan dogdu nurudur nebi
Eveli ahiri yaratan Ali
Simdi de geziyo Zöhre Ana dili
Pir Zöhre Ana
Onlar nurdan dogdu nurudur nebi
Eveli ahiri yaratan Ali
Simdi de geziyo Zöhre Ana dili
Pir Zöhre Ana
tavuk yemekleri
malzemeler:
- 1 adet tavuk göğüs eti,
- 300 gr. mantar,
- 1 paket krem şanti,
- 1 adet soğan,
- 150 gr. margarin,
- köri, tuz.
yapılışı:
soğan ince ince doğranır. margarinle kavrulur. kuşbaşı doğranmış tavuk eti eklenir. kavrulur. dilimlenmiş mantarlar eklenir. kavrulur. krem şanti ilave edilir. biraz kaynatıldıktna sonra köri ve tuz ilave edilip, servis yapılır.
- 1 adet tavuk göğüs eti,
- 300 gr. mantar,
- 1 paket krem şanti,
- 1 adet soğan,
- 150 gr. margarin,
- köri, tuz.
yapılışı:
soğan ince ince doğranır. margarinle kavrulur. kuşbaşı doğranmış tavuk eti eklenir. kavrulur. dilimlenmiş mantarlar eklenir. kavrulur. krem şanti ilave edilir. biraz kaynatıldıktna sonra köri ve tuz ilave edilip, servis yapılır.
Bir ismi AliÂdir bir ismi Veli
Onlar nurdan dogdu nurudur nebi
Eveli ahiri yaratan Ali
Simdi de geziyo Zöhre Ana dili
Pir Zöhre Ana
Onlar nurdan dogdu nurudur nebi
Eveli ahiri yaratan Ali
Simdi de geziyo Zöhre Ana dili
Pir Zöhre Ana
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi