You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Web Sitesi Açmak için Gerekenler

Web Sitesi Açmak için Gerekenler

Administrator
Web Sitesi Açmak için Gerekenler
Web sitesi açmak için Gerekenler


internet sitesi açma veya bir diğer adıyla web sitesi açmak [COLOR=#242424]internet çağının, istek uyandıran popüler bir girişim ve hobi yöntemi. Ancak bu girişim ve hobiler zaman zaman başarısızlıkla sonuçlanabildiği gibi zaman zaman da sahibini başarıya ulaştırabiliyor. Bu başarı ve başarısızlık; internet sitesi kurma[COLOR=#242424] adayının, internet sitesini açmadan[COLOR=#242424] yapacağı analizle önceden de kısmen öngörülebiliyor.

İnternet sitesi açmadan önce bu soruları cevaplayın!

[COLOR=#242424]Aşağıdaki soruları kendinize sorduğunuzda tatminkar cevaplar alıyorsanız internet sitesi açtıktan sonra başarı şansınız var demektir.
[COLOR=#242424]-İnternet sitem hangi alanda hizmet verecek?
[COLOR=#242424]-Benzer internet sitelerinden farkım ne olacak? Ziyaretçiler internet siteme neden ilgi göstersin?
[COLOR=#242424]-İnternet sitemin içerikleri, tarzı nasıl olacak?
[COLOR=#242424]-İnternet sitemin kaç kişilik bir kadrosu olacak? Hangi kadro, hangi işle uğraşacak?
[COLOR=#242424]-İnternet sitemin tanıtım bütçesi var mı? Tanıtım bütçesi yoksa, sitemi nasıl duyuracağım?
[COLOR=#242424]-İnternet sitemi birkaç yıl boyunca gelir elde etmeden idare ettirebilecek maddi ve manevi gücüm var mı?
[COLOR=#242424]Bütün bu soruların cevabını verdiğinizde, kafanızda ön fikir verecek bir tablo oluşacaktır. Eğer bu tablodan sonra internet sitesi açma yolundaki isteğiniz devam ediyorsa bu işe başlayabilirsiniz!

[COLOR=#242424]

İnternet sitesi açma rehberi

[COLOR=#242424]İnternet sitesi açma rehberimize, ilk olarak gereklilikleri sıralayarak başlayalım.
İnternet sitesi açmak için neler gerekir?


[COLOR=#242424]İnternet sitesi açmak için temel olarak, sitenizi barındıracak bir sunucu ve alan adı(domain) gerekiyor. Peki sunucu ve alan adı nedir?
[COLOR=#242424]Not: İnternet sitenizin ilk kurulma aşamasında sunucu almak size ciddi bir gider oluşturacaktır. Bunun yerine bu aşamada fiyatları çok daha uygun olan ve hosting diye tabir edilen, paylaşımlı sunucu almanızı öneririz.
Sunucu nedir?

Sunucular[COLOR=#242424]; internet sitelerinin barındığı, 7/24 çalışma prensibine dayalı ve veri merkezlerinde barındırılan yüksek internet hızlarına sahip özel bilgisayarlardır. Bu sunucuları aylık veya yıllık olarak kiralayarak internet sitenizin bütün bileşenlerini, dosyalarını burada barındırabilirsiniz. Ziyaretçiler alan adını adres satırına girdiği zaman, doğrudan bu sunucuya erişeceklerdir.
Alan adı n edir?

[COLOR=#242424]Alan adı ya da diğer adıyla domain, ziyaretçilerinizin internet sitenize ulaşmak için kullanacağı bir adrestir. Yani kısaca internet sitenizin ismidir. Bu yüzden alan adını seçerken ince eleyip sık dokumak gerekir.

[COLOR=#242424]Örneğin, shiftdelete.net bir alan adıdır. Buradaki ’.net’ kısmı ise alan adının uzantısıdır. Sizde alan adı satma yetkisine sahip firmalardan kolaylıkla ’.com,.org,.net,.tv’ gibi uzantılardan birini seçerek alan adınızı alabilirsiniz. Alan adları, yıllık 15-25 TL arasında, firmadan firmaya değişen fiyat etiketleriyle satılıyorlar.

[COLOR=#242424]Günümüzde internet sektörünün aşırı gelişmesi, akla zar zor gelecek alan adlarının bile alınmasına sebep oldu. Alan adı yani sitenize isim bulma sürecinde çoğu alan adı önceden alındığı için biraz vakit harcayabilirsiniz. Daha önceden alınan bir alan adını alma şansınız da var. Bunun için de alan adını alan kişiyle görüşmeniz ve alan adı sahibinin isteyeceği ücreti ödeyerek alan adını transferetmeniz gerekir.

Alan adı ve sunucu aldıktan sonra yapılacaklar

[COLOR=#242424]Alan adı ve sunucu/hosting aldıktan sonra, alan adınızı sunucu veya hostinginizin NS(Name Server) adreslerinize yönlendirmeniz gerekiyor. Bu sayede alan adınızı sunucunuzla eşleştirecek ve ziyaretçilerin, alan adını adres satırına yazdığında sunucuyla bağlantı kurmasını sağlayabileceksiniz. NS adresleri için sunucu firmanızdan destek de alabilirsiniz.

[COLOR=#242424]Alan adı ve sunucu ilişkilendirmesi bittikten sonra, internet sitenizin hizmet vereceği alana göre bir tasarıma ve yazılıma ihtiyacınız olacak. Bunları hazır olarak internette script adı altında bulabileceğiniz gibi ücretini ödeyerek sıfırdan kendinize özel tasarım ve yazılımlar da yaptırarak internet sitenizi yayına alabilirsiniz.

İnternet sitenizde SEO’ya dikkat edin!

[COLOR=#242424]Bütün aşamaları hallettikten sonra internet sitenizle sanki çocuğunuzmuş gibi düzenli olarak ilgilenmeniz gerekiyor. Google, Yandex, Bing gibi arama motorlarında bir arama yapıldığında, internet sitenizin ilk sayfada gözükmesi ve bu sayede ziyaretçi kazanmanız için de yapmanız gerekenler var. SEO yani türkçesiyle arama motoru optimizasyonu diye tabir edilen kavram da burada karşımıza çıkıyor.


[COLOR=#242424]SEO, iç ve dış SEO olmak üzere ikiye ayrılıyor. İç SEO, sitenizin içerisinde yapılacak SEO optimizasyonu iken, dış SEO ise diğer internet siteleri tarafından; sitenizin adresi, içerikleri gösterilerek yapılacak olan SEO yöntemidir. SEOkonusu, çok derin bir alan olduğu için, SEO konusunda bir uzmana danışmanızı tavsiye ediyoruz. Böylelikle, internet sitenizin faaliyet alanına ve rakiplerine uygun olarak özel bir SEO desteği alabilir ve internet sitenizi arama motorlarında üst sıralara taşıyabilirsiniz.

[COLOR=#242424]:: İnternet sitesi açma hakkında düşünüyor musunuz?

[COLOR=#242424]WordPress, Drupal, Joomla gibi ücretsiz hazır içerik yönetim sistemlerini kullanarak da internet sitenizi yayına almanız mümkün. Bu sistemler, ücretsizolmasıyla birlikte kurulum ve kullanım kolaylığı sağlamaları nedeniyle de dünya çapında sıkça tercih ediliyorlar.
[COLOR=#242424]WordPress, Drupal ve Joomla sistemlerini kurduktan sonra, kendinize özel temalar hazırlamanıza veya farklı hazır veya ücretli temaları kullanarak sitenizin tasarımını kişiselleştirmenize de izin veriliyor.

Kaynak: shiftdelete.net/internet-sitesi-acma-rehberi
Administrator
Web Sitesi Açmak için Gerekenler
Başarılı Bir Web Sitesi Kurmak İçin Yapmanız Gerekenler
[INDENT][COLOR=#555555] Günümüzde hiçbir şirketin dijital dünyaya uzak kalma gibi bir durumu söz konusu olamıyor. Etkili bir web sitesi, şirketinizin dijital alemde temsili ve varlığı konusunda önemli rol oynayacaktır. Web sitenizi geliştirmek için bazı konularda genel bilgilere sahip olmanız -web sitesini kurmak için işin profesyonellerinden destek alsanız bile- işlerinizi kolaylaştıracak ve hakimiyetinizi güçlendirecektir. Bu hızlı rehberimizde başarılı bir web sitesinin geniş açı fotoğrafını çekiyoruz.


[/INDENT]
Şirketinizin web sitesini oluşturma aşamasında alacağınız bazı tedbirler, maliyetinizde önemli kazanımlar sağlayabilir. Maddi tasarrufun yanı sıra, zamandan kazanmak için de doğru planlama şart.

Bunu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı temel hususlar bulunuyor:
  • Web sitenizin hedef kitlesini doğru belirleyin. Tasarım, mimari ve genel akışla ilgili konularda hedef kitlenin ihtiyaç ve bakışını göz önünde bulundurun.
  • Sitenizde ürünlerle ilgili genel bilgileri vermenin yanı sıra, tüm sipariş ve ödeme işlemlerini de buradan yapacaklar mı emin olun. Bir e-ticaret sitesi kurmak veya site içinde online mağaza açmak maliyetleri tamamen değiştirecek, işini boyutunu belirleyecektir.
  • İmkanlarınızı göz önünde bulundurarak, sitenizin kurulumuna ayıracağınız bütçeyi belirlemeye çalışın. Bunun için iyi bir fizibilite şart. Ayrıca zaman hedeflerinizi de koyup buna uymaya çalışmalısınız.
  • Projeyi hayata geçirirken işin ne kadarını içeride halledip, ne kadarını dışarıya yaptıracağınızı da belirlemeniz gerekiyor. Örneğin tasarımını dışarıda bir çözüm ortağına yaptırıp, tüm proje yönetimi ve yazılım işlerini kendi ekibinizle kotarabilirsiniz. Doğrudan bütçeyi ve zamanlamayı ilgilendiren konular olacaktır.



SİTEYİ KURARKEN TEMEL ADIMLAR

  • İsim ve alan adı seçimi
  • Alan adı kaydının yapılması
  • Barındırma (hosting) kaydının yapılması
  • Site tasarımının yapılması
  • Site içeriklerinin oluşturulması
  • Site görevlerinin belirlenmesi
  • Sitenin pazarlanması


HOSTİNG İŞLEMLERİ

Hosting veya Türkçesiyle barındırma, seçimi internet sitenizin yer alacağı alan anlamına geliyor. Bu konuda farklı dört farklı seçeneğiniz olacak:

Hazır hizmet sunan şirketler: Bu şirketler hosting ve disk alanı hizmetleri ile birlikte web sitenizi hızlı bir şekilde kurabilmeniz için hazır şablonlar sunarlar ve kuruluma destek olurlar. Maliyeti düşük, kolay ve hızlı bir yöntemdir. Fakat bazı handikapları da yok değil. Örneğin tüm işlemleriniz ve güncellemeler için onlara bağımlı kalırsınız ve çok hızlı dönüş almanız zor olabilir.

İnternet Servis Sağlayıcılar (ISP): İnternet bağlantı hizmetini aldığınız ve e-posta adresinizi veren İSS’lerin hemen hepsi hosting hizmeti de vermektedirler. Bu şirketlerin verdiği alan adı hizmetinden de faydalanıp şirket veya markanızla bir web sitesi oluşturabilirsiniz. İSS’lerle çalışma hızlı ve güvenlidir.

Hosting şirketleri: Bu tip şirketlerin ana faaliyet alanı barındırma hizmetidir. Müşterileri çoğunlukla küçük işletmelerden oluşur. Hosting şirketlerinden hizmet alırken de kendi alan adınızı kullanabilirsiniz. Profesyonel barındırma hizmetinin çok sayıda avantajı vardır. Veri tabanı entegrasyonu, video yayınlarını destekleyecek bant genişliği, site istatistikleri, site arama motoru hosting şirketi tarafından sağlanır. Elbette maliyet olarak diğerlerinden biraz yüksek olacaktır.

İçeride barındırma: E-ticaret sitenizi şirketinizin imkanlarıyla barındırmak da bir çözüm. Bir şirketin yazılım, donanım, personel ve bu işe ayrılmış telekomünikasyon hizmetlerinin tamamına kendisinin sahip olarak, web sitesini kendi başına kurması ve barındırması oldukça önemli avantajlar sağlar. Tabi burada maliyet yine dezavantaj olarak öne çıkıyor. Örneğin bankalardaki gibi, güvenliğin çok önemli olduğu ya da fikri mülkiyet hakkının korunmasının gerektiği gibi durumlarda tek barındırma alternatifi içeride barındırmadır.

  • [URL="https://blog.logo.com.tr/basarili-bir-web-sitesi-kurmak-icin-yapmaniz-gerekenler/"][COLOR=#828080]Günümüzde hiçbir şirketin dijital dünyaya uzak kalma gibi bir durumu söz konusu olamıyor. Etkili bir web sitesi, şirketinizin dijital alemde temsili ve varlığı konusunda önemli rol oynayacaktır. Web sitenizi geliştirmek için bazı konularda genel bilgilere sahip olmanız -web sitesini kurmak için işin profesyonellerinden destek alsanız bile- işlerinizi kolaylaştıracak ve hakimiyetinizi güçlendirecektir. Bu hızlı rehberimizde başarılı bir web [’]

    [/URL]

ALAN ADI SEÇİMİ

Alan adı şirketinizin internet dünyasında; kimliği, adresi ve yaratılan markanız olacaktır. Bunun için alan adınızı seçerken çok dikkatli olmalısınız.

Alan adınız şu özellikleri bulundurmalı:
  • İnternet üzerinden yaptığınız iş ile ilgili olmalı
  • Hatırlanması kolay olmalı
  • Kısa olmalı
  • Ayırt edici olmalı
  • Kategori isimleri, jenerik isimler alan adı olarak kullanılmamalı (örneğin; plastik.comÂ*-&nbspPlastik Resources and Information. gibi)
  • Karmaşık numaralar ve noktalama işaretleri içermemeli
  • Satın almaya uygun olmalı
ALAN ADI KAYDININ YAPILMASI

Alan adları tüm dünyada ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) şirketi tarafından kaydedilmekte ve tutulmaktadır. ICANN’ın her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de yetkilendirdiği şirketler bulunmaktadır. Bu şirketler aracılığıyla seçmiş olduğunuz alan adını kaydettirebilirsiniz.

Sonu ’.tr’ (Türkiye) ile biten alan adları Türkiye’de ODTÜ tarafından yönetilmektedir. Bu alan adını alabilmeniz için şirketinizin veya markanızın resmi adının almak istediğiniz (’.tr’ ile biten) alan adı ile aynı olması gerekmektedir.
Geleneksel dünyada varlığı bulunan şirketlerin çoğunluğu alan adı olarak mevcut isimlerini seçerler. Diğer alternatif ise internette yeni bir isim kullanarak yeni bir marka yaratma alternatifidir.

WEB SİTESİ TASARIMI

Web sitesi tasarımına müşterilerinize internette yaşatmak istediğiniz deneyimi düşünerek başlamalısınız. Tasarım işine girmeden önce hedef kitlenizi, beklentilerini ve internette onlar için nasıl bir problemi çözeceğinizi düşünmelisiniz.
Web sitenizin tasarımını yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır;

Web Sitesinin Stili: Web sitenizin stili sitenizin ziyaretçilerinizin gözündeki ilk imajıdır. Renkler, görüntü kalitesi, yazı karakteri ve yazım hatalarının olmaması gibi detaylar web sitenizin stilini oluşturur ve kurumsal yapınızla desteklenmesi gerekir.

Web Sitesinin Kişiliği: Web sitenizin kişiliği oluşturduğunuz stilin hedef kitlenizin beklentilerine cevap verebilecek hale getirilmesidir.

Web Sitesi Haritası ve İçerik Organizasyonu: Sitenizdeki içeriklerin sınıflandırılması ve kolay ulaşılabilir olması kullanışlılık açısından çok önemlidir. Potansiyel müşterilerinizin sitenizde uzun zaman geçirebilmesi ve aradıkları içeriğe ve/veya bilgiye kolay ulaşabilmeleri için yapılan tüm faaliyetler bu organizasyonun bir parçasıdır.

Sayfa Tasarımı: Sayfa tasarımı web sitesi tasarımının tüm diğer adımlarının ahenk içerisinde çalışması ile ortaya çıkarılan bir vitrindir. Ana sayfa tasarımı kullanıcıların site içerisinde kalmak veya gitmek gibi sizin için çok önemli bir kararı verdikleri noktadır. Bu nedenle iyi tasarlanması ve kullanıcı odaklı olması gerekir.
Web sitesi tasarımında en çok dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri sitenin performansıdır. Performans ’hız’ ile eş anlamlıdır ve hızlı çalışmayan bir sitede zorunda olmadıkça kimse zaman geçirmek istemez.

Web sitesi tasarımlarınız için tasarım ajanslarından profesyonel destek almak bu noktada işinizi kolaylaştıracak ve size zaman kazandıracaktır.

Kaynak: blog.logo.com.tr/basarili-bir-web-sitesi-kurmak-icin-yapmaniz-gerekenler/
Administrator
Web Sitesi Açmak için Gerekenler
[COLOR=#404040][FONT=sans-serif] Bir site kurmak eğer nereden başalayacağınızı bilmiyorsanız oldukça zahmetli bir süreç olabilir. Dahası site oluştururken izlenebilecek pek çok yol var ve bunlar iyice kafa karıştırabilir. Tüm bu bilgi denizinde kaybolmamak için site nasıl kurulur konulu bir liste hazırladım. Site kurmak için gerekenler listemiz şu şekilde.
Temel bilgisayar okuryazarlığı [COLOR=#404040][FONT=sans-serif] Site kurmak için atacağınız adımlarda zorlanmamak için temel bilgisayar becerileri şart. Mesela internet tarayıcınızı iyi kullanmak ve not defteri üzerinden metin düzenleyebilmek bu temel becerilerden iki tanesi.
Temel HTML, CSS, JavaScript bilgisi [COLOR=#404040][FONT=sans-serif] HTML web sayfaları oluşturmak için kullanılan dildir. CSS, oluşturduğunuz HTML sayfalarına renk ve biçimlendirme eklemenizi sağlayan bir dildir. JavaScript ise web sayfalarınıza interaktif özellikler eklemenizi sağlayan bir betik dilidir.
Alan Adı (Domain) [COLOR=#404040][FONT=sans-serif] Alan adı kullanıcıların sitenize erişmek için adres çubuğuna yazdığı isimdir. Mesela bu sitenin alan adı huseyindemirtas.net
[COLOR=#404040][FONT=sans-serif] Bu adı internet tarayıcısının adres çubuğuna yazan bir kullanıcı bu siteye ulaşır. Sitenizin imajı için doğru alan adını seçmek önemlidir.
Barındırma Hizmeti (Hosting) [COLOR=#404040][FONT=sans-serif] Barındırma hizmeti oluşturduğunuz web sayfalarını internette yüklediğiniz adrestir. Alan adına adres dersek, barındırma hizmeti apartman dairesi gibi düşünülebilir.
İçerik Yönetim Sistemi (CMS) [COLOR=#404040][FONT=sans-serif] İçerik yönetim sistemi fazlaca kod ile uğraşmadan sanki bilgisayarınızda yazı yazıyormuşçasına web sitesi hazırlayıp düzenlemenizi sağlayan bir programdır. Yeni başlayanlar için bir içerik yönetim sistemi kullanmak her şeyi sıfırdan öğrenmekten çok daha kolaydır.
FTP İstemcisi [COLOR=#404040][FONT=sans-serif] En popüler FTP istemcileri FileZilla ve WinSCP. Bu programlar barındırma hizmetinize bağlanıp oradaki web sayfalarını düzenlemenizi ya da bilgisayarınızdaki bir dosyayı sitenize yüklemenizi sağlar.
Resim düzenleme yazılımı [COLOR=#404040][FONT=sans-serif] Siteniz için çoğu zaman görseller oluşturmanız ya da var olan görselleri düzenlemeniz gerekir. Bunun için ücretsiz Paint.NET uygulamasını ya da ücretli PhotoShop uygulamasını kullanabilirsiniz.
[COLOR=#404040][FONT=sans-serif] huseyindemirtas.net/internet/site-kurmak-icin-gerekenler/
Administrator
Web Sitesi Açmak için Gerekenler
[COLOR=#626262]Bir internet sitesi tasarlamak veya tasarlatmak istiyorsunuz, ancak nereden başlayacağınız konusunda en ufak bir fikriniz yok mu? Bu yazımız size ister bireysel bir web sitesi, isterseniz şirketiniz için bir web sitesi oluşturmak konusunda izlemeniz gereken adımları detayları ile anlatacaktır.İnternet sitesi deyince aklımıza daha önceden tasarlanmış ve kodlanmış, Google arama moturundan kolayca ulaştığımız web tabanlı yazılımlar akla gelir. Elbette son kullanıcılar bu işi bu kadar detaylı düşünmez, kullanıcılar için hedef aradığına ulaşmaktır.

Kimi zaman bir telefon numarasıdır bu, kimi zaman çocuğuna bir oyuncak... Bir web sitesi tasarımı yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Bireysel bir site istiyorsanız yapacağınız şeyler gayet basittir. Ücretsiz olarak sunulan alt yapıları kullanarak, yönetim paneli üzerinden web sitenizi yönetebilirsiniz. Kendinize ait bir alan adı www.sizeaitbiralan.com isterseniz elinizi cebinize atmalı ve en az 25 TL ile 40 TL arasında değişen fiyatlarla bir alan adı sağlayıcı firmadan isim tescil işlemi yapmalısınız.Bu yeni internet siteniz için başlangıç olacaktır.

Bireysel amaçlı web tasarımı niyetinde yola çıkanların isim tescil işlemini yaptıktan sonra kendilerine birde hosting yani web alanı satın almaları gerekir. Bu hizmeti ücretsiz sağlayan yerler olsa da, eğer kişisel bir siteye gönül verdiyseniz yılda 100 TL'yi ayırmanızı öneririz. Bu fiyatlara uygun ve kaliteli bir hosting servisi alabilirsiniz. Ne de olsa 1 paket sigaranın 10 TL'yi aştığı günümüzde yıllak 100 TL'yi kişisel siteniz için ayırmanız çok da mantıksız değil...

Tescil ve hosting işlemlerinden sonra sitenizi kurabilirsiniz. Hosting hizmetini aldığınız firma bu noktada size destek olacaktır. Kişisel amaçlı kullanım için pek çok hosting firması wordpress gibi hazır sistemleri kuruyor. Yani hostingi aldığınızda dilerseniz kullanımınıza hazır bir de wordpress paket siteniz olabilir. Bu paket üzerinden değişimleri yaparak sitenizi oluşturabilirsiniz. Gelelim kurumsal yapıdaki veya ticari amaçlı web tasarım talebinde bulunacaklara. Burada işler biraz değişiyor. Çünkü bir internet sitesi firma adına açılacaksa, o firmayı dünya üzerinde herkese temsil eden bir araç haline gelecektir.

Bu nedenle hiçbir ticari firmanın internet sitesini sıradan şekilde yaptırma veya özel göstermeme lüksü yoktur. Ancak maalesef günümüzde pek çok ticari işletme ve hatta kurumsal firma internet sitelerine gereken önemi göstermiyor. Bunun firmalarına ne denli zarar verdiğini ise direk temas sağlayamadıkları için farkına varamıyorlar. Değerli firma sahipleri unutmayınız ki işletmenizi tanımayan yeni müşteriler kazanmanıza olanak sağlayacak web sitenizin görünümü, tasarımı ve çalışma alt yapısı, yeni müşteri kazanmanıza ve kaybetmenize neden olur.

Kesinlikle kurumsal veya ticari amaçlı bir firma web sitesini, profesyonel olarak web sitesi işi yapmayan, fatura kesemeyecek, sabit telefonu bulunmayan, seyyar kişilerle çalışmamalıdır. Çünkü web sitesi organik bir canlı gibidir, tasarlandıktan sonra ilgilenilmesi gerekir. Eğer bunu yapmaz ve web sitenizle ilgilenilmezseniz, bir çiçek gibi solar ve Google'ın çıkmaz sokaklarında kaybolacaktır.

megatasarim.com/yeni-bir-web-sitesi-kurmak
Administrator
Web Sitesi Açmak için Gerekenler
İnternet Sitesi Açmak İçin Gerekenler [COLOR=#616161] Site açma, internette kendini ifade edebileceğin sanal bir platformdur. Günümüzde artık her şey internet aracılığı ile yapılır. Tüm kitap okumalarınızı, alışverişlerinizi ya da sosyal ilişkilerinizi internet üzerinden yürütürsünüz. Bunun içinde artık herhangi bir alanda hizmet vermek için internet sitesi açılır.
İnternet Sitesi Neden Açılır? [COLOR=#616161] İnternet sitesi günümüzde özellikle para kazanmak amacı ile açılır. Genellikle ticaret amaçlı hizmet veren siteler tarafından kullanılır. Örneğin makyaj ürünleri satan bir kozmetik mağaza sahibi olabilirsiniz. Böyle bir durumda kendi reklamınızı yapmanız için bir internet sitesine ihtiyaç duyarsınız. Bu sayede internet sitesi üzerinde ürün satışınızı gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik internet sitesi açma bedava bir uygulamadır. Hiçbir ücret ödemeden açacağınız bir site ile kendi reklamını yapabilirsiniz.
İnternet Sitesi Nasıl Açılır? [COLOR=#616161] Site açmak son derece kolaydır. Dilerseniz daha iyi hizmet vermek için ücretli site açabilirsiniz. Ancak dilerseniz ücretsiz bir şekilde de site açabilirsiniz.
[COLOR=#616161] İnternet sitesi açmak için gerekenler listesinin başında alan adı gelir.

  1. Adım: Alan Adı Belirleyin
[COLOR=#616161] Alan adı; sitenizin adıdır. Alan adı vermeden önce sitenizin hangi alanda hizmet vereceğini belirleyin. Sitenizin planını yapmak öncelikli adımdır. Plan yapılmadan bu yolda ilerlemek mümkün değildir. Hangi alanda site açacağınıza karar verdikten sonra bu siteye bir ad vermeniz gerekecek. Sitenize vereceğiniz adın da mutlaka sitenizin içeriği ile uyumlu olması gerekir. Örneğin makyaj malzemesi satışı yapan bir site açacaksanız; adında mutlaka makyaj kelimesinin geçmesinde yarar var.
[COLOR=#616161] İnternette herhangi bir bilgi aranırken anahtar kelimeler ile aranır. Sitenizin adında ürün ile ilgili anahtar kelimenin olması gerekir. Bu sayede sizi daha çabuk bulabilirler. İnternette bulunabiliyor olmak son derece önemlidir. Çok fazla müşteri sizin bulabiliyorsa; daha fazla kazanç yapma şansınız artar. Bu nedenle seçeceğiniz isim son derece önemlidir.

  1. Adım: Alan Adınızı Arama Motorlarına Yönlendirin
[COLOR=#616161] Site açma ve kurma için yapılması gereken ikinci adım ise yönlendirmedir. Sitenize bir ad vererek işe başladınız. Şimdi bu adın arama motorlarına yönlendirilmesi gerekir. Böylece herhangi bir arama motorunda arama yapılırken; sizin siteniz de çıkacaktır. Bunun için reklam verebilirsiniz. Google AdWords uygulaması ile Google’ a sitenizin reklamını verebilirsiniz. Bunun için anahtar kelimelere ihtiyacınız vardır. Bu kelimeler; sitenize ulaşmayı olanaklı kılar. Google AdWords uygulaması ile sitenize giren kişiler kadar ödeme yaparsınız. Reklamınızın işe yaradığı da böylece belli olur. Zaten bu uygulama size reklam grafiklerini gösterir. Küçük bütçeler ile de reklam vererek sitenizi arama motoruna yönlendirmiş olursunuz.

  1. Adım: Sitenizin Tasarımını Yapın
[COLOR=#616161] Site açma ücretsiz olsa da; siteye emek harcamak gerekir. Özellikle sitenin tasarımının iyi şekilde yapılmasında fayda vardır. Çünkü sitenize giren kişinin size güvenmesi bu aşamada önemlidir. Sitenizin tasarımı ne kadar güzel olursa; sitenize gelen ziyaretçiler de size güvenir. Ayrıca site başında zaman geçirmek gerekir. Sürekli içeriğinin güncellenmesi önemli bir ayrıntıdır. Sitenin tasarımı yapılırken; ürünlerin fotoğrafına çokça yer vermek gerekir. Ayrıca site içerisinde iddialı sloganlarda oldukça beğenilir. Sitede yer alan indirim ya da size özel gibi ifadeler müşterilerin ilgisini fazlaca çeker. Siz de sitenizin tasarımını bu şekilde yaparak; sitenizi ön plana çıkarabilirsiniz.

  1. Adım: SEO Uyumlu İnternet Sitesi Sağlayın
[COLOR=#616161] Site açmak bedava için mutlaka sitenizi SEO uyumlu hale getirin. Arama motorlarında sitenizin üst sırada olması, SEO uyumu ile mümkündür. Bunun için anahtar kelime kullanımı oldukça önemlidir. Sitenizde yazı yazarken; üç anahtar kelime seçmek idealdir. Ayrıca anahtar kelimelerin içerikle alakalı olması gerekir. Örneğin kişisel bir bloga sahip olabilirsiniz. Bu blog gittiğiniz yerleri anlatan bir içerik olabilir. Bu durumda yazınızın içinde gezmek ya da görülecek yerler gibi anahtar kelimeler olmalıdır. Bu yazınızı daha kaliteli hale getirir.
[COLOR=#616161] Ücretsiz site açmak istiyorum diyorsanız; bu adımların gerçekleşmesi gerekir. Böylece kendinizi ifade edebileceğiniz bir siteye sahip olursunuz. Artık her şey sanal dünyaya taşınmıştır. Bu nedenle kişinin kendisini sanal dünyada ifade etmesi çok önemlidir. Bedava site açarak siz de sanal dünyada bir yer edinebilirsiniz. Üstelik bu durumdan kazanç sağlamak da mümkündür. İyi bir site sahibi olmak isterseniz: https://www.moradam.com/website-design/

moradam.com/12310/internet-sitesi-acmak-icin-gerekenler/
Administrator
Web Sitesi Açmak için Gerekenler
Web Sitesi Açmak Ve Kurmak

domain almak,domain ve hosting nedir,hosting almak,web sitesi,web sitesi açmak,web sitesi açmak istiyorum,web sitesi kurmak,web sitesi kurmak istiyorum,wordpress nedir

Web sitesi açmak ve kurmak insanların internet ağı aracılığıyla birbirleriyle resim, video, müzik ve benzeri şeyleri göndermelerinde faydalı bir iletişim aracıdır ve günümüz dünyasında hayatımızın bir parçası ve çoğu durumlarda ise hayatımızın kendisi olmaktadır. Bu iletişim aracı gün geçtikçe daha fazla önem arz etmekte ve kendine her yaştan her alandan kullanıcı bulabilmektedir.

Önceleri insanların sadece birbirleriyle iletişim kurmak ve gerekli bilgilere ulaşmak için kullandıkları web siteleri şimdilerde ise ticaret kaynağı olarak; e-ticaret başlığı adı altında önemli bir alış veriş kapısı haline de gelmiş durumda ve çoğu insan için önemli bir gelir kapısı konumunda. Peki bir web sitesi açmak ve kurmak için hangi aşamalar gerekir ? Bu yazımızda sizlere web sitesinin önemi ve web sitesi açmak ile ilgili detaylı bilgiler vereceğiz.

Birinci Aşama : Belirli aşamalardan oluşan bir internet sitesinin açılması sürecinde, ilk olarak bir alan adı (domain) satın alınması gereklidir. Bu domaini domain register firmalarından belirli ücret karşılığı maksimum 10 yıl olmak kaydı ile istediğiniz süre kadar tescil edebilirsiniz. Bu tescil edilen alan adı veya ingilizce adı ile domainler siz tescil ettiğiniz süreçte başka hiç bir kullanıcı bu domaini satın alamayacaktır. Bu sayede kullanıcıların sizin sitenize ulaşması sağlanacaktır cüz-i bir miktar karşılığı sayesinde satın alınan domain kısaca sizin internet dünyasında ki kimliğiniz niteliğindedir.

İkinci Aşama: Hosting Alımı; Hosting bir nevi web sitenizin hard disk görevini üstlenir. Yani kabaca tabir etmek gerekirse domain sizin evinizin kapı numaraısıdır, hosting ise evinizin konakladığı arsanızdır.Web sitenize yüklediğiniz resim, video, müzik, yazılar ve benzeri şeyleri sizin bilgisayarınız kapalı bile olsa kullanıcıların hizmetine sunar domain alımından sonra yapılan hosting hizmeti için bazı hosting firmaları ile çalışabilir ve web sitenizin depolama ihtiyacını bu sitelerle ortak çalışarak ilerletebilirsiniz.Domain alımı ve hosting alımı yaptıktan sonra ikisi arasında ki bağlantıyı etkinleştirip sitenizi aktif hale getirebilirsiniz. Bağlantı ise domain ns kayıtlarını hosting aldığınız firmanın dns’lerine yönlendirmek ile mümkün olmaktadır. Sonraki aşamada sitenizin alt yapısını seçerek oluşturabilirsiniz. Günümüzde dünya genelinde en çok kullanılan WordPress hazır alt yapısı, kolay kullanımı ile insanların ilk tercihi olmaktadır. Kolayca sitenizin şablonuna erişip düzenleyebilir, sitenizin tarzına uygun tema seçebilirsiniz. Kendinize özgün bir alan yaratmak için ücretsiz veya ücretli olarak sunulan bu temaları kullanabilirsiniz.

Peki WordPress Nasıl Kullanılır ? WordPress alt yapısı sayesinde kodlamalar ile uğraşmadan sizin web sitenizi yönetmeniz ve web sitenizde değişiklikler yapmanız için size alt yapısı uygun olan bir şablon sağlar, ilk olarak ücretsiz bir tema kullanmak, sistemi öğrendikten ve devamlılık sağlandıktan sonra ücretli temalara geçiş yapmanız önerilir. Site açma da son aşama olarak, gerekli eklentileri yine wordpress üzerinden yükleyebilirsiniz.

İleriki dönemlerde wordpress sistemini daha çok irdeleyecek ve size sağlıklı bir web sitesi için olması gerekenleri wordpress’in avantajları ve dezavantajları ile ilgili teknik bilgiler vermeye devam edeceğiz.

digitalkure.com/web-sitesi-acmak-ve-kurmak/
Administrator
Web Sitesi Açmak için Gerekenler
2018 YILINDA WEB SİTESİ KURMA MALİYETİ NE KADAR?


Bir Web Sitesi Kurmak için Maliyet Dağılımı

web sitesi kurmak bileşenlerin fiyatları zaman zaman değiştiği için, burada genel bir rakamdan bahsetmenin yanı sıra fiyatları sağlayan sayfalarla bağlantı kurmaya çalıştık. En son güncel fiyatları almak için satıcıların sitelerinin bağlantılarını her zaman izlemelisiniz bakınız : natro , çünkü burada listelenen bileşenler artık bunu okuduğunuz zaman doğru olmayabilir. Fiyatlar doları cinsinden belirtilmiştir.


  1. Domain İsmi Fiyatları
Bir internet sitesinin oluştururken temel ’zorunluluk’ kendi alan adınızı satın almaktır. Domain fiyatları, kayıt kuruluşundan kayıt operatörüne kadar değişir ve (bu makaleyi yazdığımız sırada) yılda yaklaşık fiyatlar aşağıdaki tabloda belirtildiği gibidir.


2018 yılı domain fiyatları


[TABLE="width: 824"]

[TH="align: left"] Domain Uzantısı [/TH]
[TH="align: left"] Türü [/TH]
[TH="align: left"] Yeni Kayıt(yıl) [/TH]
[TH="align: left"] Yenileme(yıl) [/TH]
[TH="align: left"] Transfer(yıl) [/TH]


.com
Jenerik
3,99
9,99
7,99


.net
Jenerik
10,99
11,99
7,99


.org
Jenerik
4,99
10,99
10,99


.online
Jenerik
3,99
29,99
29,99


.com.tr
Ülke
18,80
18,88
18,88


.site
Jenerik
0,99
29,99
29,99




[TABLE="width: 824"]

[TH="align: left"] Domain Uzantısı [/TH]
[TH="align: left"] Türü [/TH]
[TH="align: left"] Yeni Kayıt(yıl) [/TH]
[TH="align: left"] Yenileme(yıl) [/TH]
[TH="align: left"] Transfer(yıl) [/TH]


.top
Jenerik
0,69
6,99
6,99


.info
Jenerik
2,99
11,99
11,99


.xyz
Jenerik
1,99
12,99
12,99


.istanbul
Şehir
18,99
18,99
18,99


.tech
Jenerik
6,99
39,99
39,99


.pro
Jenerik
3,99
13,99
13,99


.club
Jenerik
9,99
9,99
9,99


.store
Jenerik
6,99
59,99
59,99


.blog
Jenerik
29,99
29,99



.email
Jenerik
4,99
19,99
19,99


.website
Jenerik
17,99
17,99
17,99


.kim
Jenerik
3,99
13,99
13,99


.space
Jenerik
0,99
9,99
9,99


.biz
Jenerik
9,15
9,15
9,15


.tv
Jenerik
28,50
28,50
28,50


.ist
Şehir
14,99
14,99
14,99


.eu
Ülke
19,95
19,95



.web.tr
Ülke
7,49
7,49
7,49


.ws
Jenerik
18,50
18,50



.org.tr
Ülke
7,49
7,49
7,49






  1. Web Hosting Fiyatları


2018 yılı hosting fiyatları

[TABLE="width: 824"]

[TH="align: left"][/TH]
[TH="align: left"] CPU [/TH]
[TH="align: left"] Disk [/TH]
[TH="align: left"] Aylık Trafik [/TH]
[TH="align: left"] E Posta(adet) [/TH]
[TH="align: left"] E-Posta Kotası [/TH]
[TH="align: left"] MySQL [/TH]
[TH="align: left"] Alt Alan [/TH]
[TH="align: left"] Ücret [/TH]


Ekonomik
2 Core
1 GB
10 GB
30
1GB
5
Limitsiz
*$10/Ay


Kurumsal 1
2 Core
2 GB
20 GB
40
2 GB
10
Limitsiz
*$15/Ay


Kurumsal 2
2 Core
3 GB
30 GB
50
2 GB
15
Limitsiz
*$20/Ay


Kurumsal 3
2 Core
10 GB
40 GB
60
4 GB
20
Limitsiz
*$25/Ay


Kurumsal 4
2 Core
20 GB
50 GB
80
4 GB
25
Limitsiz
*$30/Ay








Ticari bir web sitesi barındırma yapmak istiyorsanız, web barındırma maliyetini de hesaba katmanız gerekecektir. Bu, web barındırılarına ödemek zorunda olduğunuz aylık bir ücrettir. Bazı ev sahipleri ayrıca bir yıl (veya daha fazla) önceden ödeme yaparsanız indirimler sunmaktadır.

Fiyatlar web barındırıcısından web barındırıcısına göre değişir, ancak web siteniz yeni ve çok fazla trafik veya veri içermiyorsa, genellikle (bu makaleyi yazdığım sırada) ayda yaklaşık 10 dolar civarıdır. Bütçe Web Hosting sayfasında bir dizi web sunucusundan alınan gerçek fiyatları bulabilirsiniz. Web siteniz daha fazla trafik kazandığından veya web sitenize çok sayıda büyük dosya koymanız gerektiğinden, [INDENT] Sitenizi web barındırma şirketlerinin daha yüksek fiyatlı planlarından birine yükseltmeniz gerekebilir.

[/INDENT]
Bir gelir elde etmeyenler (örneğin, öğrenciler) ve sadece herhangi bir para kazanmayacak kişisel web sitelesi ya da hobi siteleri yaratanlar da ücretsiz alan adı barındırma hizmeti veren ücretsiz bir web barındırma aracı kullanmayı düşünebilirler. Bu tür web barındırıcıları, alan adınızı herhangi bir barındırma ücreti ödemeden bunlarla barındırmanıza izin verir. Buna karşılık, çoğu, sitenizi barındırma maliyetlerini telafi etmek için web sitenize de reklamlar yerleştirecektir. (Başka sınırlar da olabilir)


Ancak, ücretsiz bir web barındırma ile hosting, riskli bir teklif olduğunu unutmayın. Test ettiğim ücretsiz web barındırıcıları, sitenize erişilemeyen zamanlara sık sık rastlanacaktır. Bunlardan bir tanesi, geçen yıl Aralık ayında, bu yıl Ocak ayına kadar pek çok web sitesinin en yoğun iş süresine sahip olan bir sunucuya sahipti. Söylemeye gerek yok, siteniz kapalıyken ne ziyaretçi alacak ne de para kazanacaksınız. Web tabanlı bir işletme çalıştırıyorsanız veya web sitenizden reklam yoluyla kazanç sağlıyorsanız, [INDENT] Ücretsiz bir web barındırma aracı kullanmamalısınız.
[/INDENT]


Ayrıca makalemde de belirtildiği gibi, web sitelerini ücretsiz hostinge kaydenler, ücretsiz web hostları endişe verici sıklıkta verileni kaybediyorlar. Bu tür firmalrın uzun süre dayanacaklarına dair sözlerine inanmayın – geçmişte araştırdığım ücretsiz web sunucularının birçoğu sonsuza kadar sürecek vaatlerde bulundular. Buna rağmen, şimdi yok oldular. Bazıları kapalı dükkana sahipken, diğerleri mali durumlarının değiştiğini gördüklerinden hizmetlerinden ücret almaya başladılar. Ücretsiz bir web barındırıcısında barındırıyorsanız, kendi alan adınıza sahip olduğunuzdan emin olun, böylece web sunucularını kapattığınızda kolayca değiştirebilirsiniz.



  1. Yazılım Maliyeti
Siteniz için gerekli yazılım, kurmak istediğiniz web sitesinin türüne bağlıdır ve mobil cihaz uyumlu olmasına dikkat edin !
Bir blog yapmak istiyorsanız, ücretsiz blogger vb. gibi ücretsiz yazılımı sayfasında bulunanlar gibi yalnızca ücretsiz bir yazılımı kullanarak yapabilirsiniz.


Web sitenizi bir web tarayıcısından (web editörü kullanmadan) doğrudan yönetmeyi düşünenlerin bir kenarı, bir İçerik Yönetim Sistemi veya ’CMS’ adı verilen bir yazılım türü isteyecektir. Göz korkutucu ismine rağmen, bir CMS sadece kendi web sitenize yüklediğiniz bir bilgisayar programıdır. Web sayfalarını oluşturmanıza, görünümünü değiştirmenize ve web sitenizi tarayıcınızı kullanarak başka şekilde kontrol etmenize izin verir. Etrafında birçok ücretsiz CMS betiği (yani program) vardır, bu yüzden bu rotayı seçerseniz bir web sitesi kurucusudur. muhtemelen böyle bir programa para harcamanıza gerek yoktur (bunun yerine ticari bir tane satın almaya karar vermedikçe).

İster blog, ister CMS yazılımı kullanıyor olun, kendi bilgisayarınızdan web sunucunuzun bilgisayarına dosya aktarmanızı sağlayan bir FTP istemcisine ihtiyacınız olacaktır. Yine, birçok ücretsiz FTP programı mevcuttur (ticari olanların yanı sıra). Doğal olarak, ücretsiz bir FTP programı kullanırsanız, size bir kuruş maliyeti olmaz.
Bir CMS veya blog yazım yazılımının yükünü istemeyenler için sıradan bir web editörü kullanmak yoldur.

Windows kullanıyorsanız, en iyi web editörlerinden biri, Microsoft’tan ücretsiz bir web editörü olan Expression Web’dir. Bu başlangıçta ticari bir yazılımdı, yani mağazalarda satıldı, dolayısıyla gelişmiş özelliklere, kullanım kolaylığına ve bu tür programların lehine sahip oldu. Artık web editörü işinde olmak istemedikleri için şirketin artık ücretsiz olarak vereceğini düşünüyorum.

Muhtemelen Expression Web’in özellikleri karşılaştırılabilir, ticari Dreamweaver web editörüdür. Ne yazık ki, eski CS6 ve önceki sürümleri kullanmadığınız sürece, kullanmak için aylık bir abonelik ödemek zorunda kalacaksınız. Onları ödemeyi bıraktığınız anda, yazılım devre dışı bırakılır.

kendi sitenizi diğer web editörleri ücretsiz ve açık kaynak BlueGriffon, KompoZer ve Nvu editörlerini içerir. Bu editörler, Expression Web ve Dreamweaver’ın cilalarından yoksun olsa da, web siteleri oluşturmanıza yetecek kadar işlevsel olsalar da, diğer editörlerin sürümleri olmadığından Linux (Windows veya Mac OS X yerine) kullanıyorsanız özellikle kullanışlıdırlar. Bu sistem için.

Kendi grafiklerinizi internet sitesi nasıl olmasını istiyorsanız bunun için , muhtemelen resimleri düzenlemek ve düzenlemek için bir programa ihtiyacınız olacaktır. En azından, muhtemelen siteniz için bir logo oluşturmak isteyeceksiniz. Buralarda, web siteleri için tek seferlik bir resmi (site logosu gibi) yaratanlar için yeterli olan birçok ücretsiz resim düzenleme programı vardır.


  1. Reklamcılık (İsteğe Bağlı Harcama)
Sitenizi kurdunuz ürün veya hizmet satıyorsanız, reklam için bir kenara para koymak isteyebilirsiniz.Sitenizi, gazeteler,dergiler,TV’de olduğu gibi web’de de yayımlamanın bir çok yolu vardır.Geleneksel medyadaki reklamların maliyeti ülkeden ülkeye değiştiğinden,kendi araştırmanızı yapmak zorunda kalacaksınız.

Web’deki reklamlar birçok şekilde olabilir. Örneğin, ürünlerinizle ilgilenebileceğini düşündüğünüz bir kitleyi çeken web tasarımsitelerinin reklamını yapabilirsiniz. Bu, söz konusu web sitesinin web yöneticisi ile iletişime geçerek ve sitenizi tanıtmakla ilgilendiklerini ve ücretlerini öğrenmek isteyip istemediklerini sorarak yapılır. Fiyatlar siteden siteye değiştiğinden, size bir tahmin vermem mümkün değil. Alternatif olarak, çevredeki birçok bağlı kuruluş ağlarından birinde bir reklam veren olarak da kaydolabilirsiniz. Bu tür ağlar, sizin ve reklamlarınızı gösteren İnternet’teki diğer web siteleri arasında bir tür orta adam gibi çalışır. Genel olarak, alakalı web sitesi kurmak kendiniz aramak zorunda kalmadan diğer sitelerde reklam vermenize izin verir veya sosyal medya kullanabilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, eğer bir shoestring bütçesindeyseniz, sadece bir alan adı satın alarak ve diğer şeyler için ücretsiz bir şeyler yapmakla başlayabilirsiniz. Sitenize zaman zaman erişilemez ve istediğiniz şekilde çalışmasını sağlamak için web editörünüzle savaşmanız gerekebilir, ancak hiçbir şey satmayan ve her zaman kullanılabilir olmanız gerekmeyen basit kişisel siteler için olsa bile önemli bir sorun oluşturmamalıdır. Öte yandan, ticari siteler kuruş bilge ve kiloluk aldatıcı olmamalıdır.


Sonuç
Yukarıdaki bilgilerle, web sitenizle ilgili girmeniz gereken temel harcamalardan bahseder. Sitenizi başlatmaya hazır olduğunuzda, bir blog hazırlıyorsanız Blog Nasıl Oluşturulur makalesi veya başka bir web sitesi türü varsa Web Sitesi Nasıl Kurulur makalesine gidin.

mezbilisim.com/web-tasarim/2018-yilinda-web-sitesi-kurma-maliyeti-ne-kadar

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.