You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Zöhre Ana Kimdir ?

Administrator
Zöhre Ana Kimdir ?
İnternet'te bir vatandaşın kulaktan dolma bilgilerle, Zöhre Ana'mızı tanımadan tamamen ön yargılarla sorduğu sorular. Cevapları da aşağıda...

[QUOTEZöhre Ana Kimdir ?

Yaşayan Alevi Tek Piri Zöhre Ana Diye Geçer.

Size Bir Kaç Şey Sunuyorum Seçim Sizin !

1-) Hangi Eren Evliya Şan , Şöhret İçinde Yaşamıştır.
2-) Hani Secereleri Hangi Ocağa Bağlıdır.
3-) Hz.Pir'i Gören Bir Eren Her Yerde Sırrını Beyan Eder Mi?
4-)Büyü Yapar Mı ?
5-) Hizmetkarı Olur Mu ? Olmaz ,

Erenin Kendisi Hizmetkar Olmalıdır.Hz.Muhammed Kırklara Geldiğinde Fakirlerin Hizmetçiyim Dediğinde İçeri Alındı.

Eğer Haksızsam Beni Pir Gibi Bağışlasın Affetsin.Ama Haklıysam Siz Bir Eren Gibi Bağışlayın Gitsin !

Seyyid Anıl Turab

Kaynak : Alevi Kültür Yaşatma Birliği: Zöhre Ana Kimdir ?[/QUOTE]
Administrator
Zöhre Ana Kimdir ?
Beyfendi,


Alıntı:1-) Hangi Eren Evliya Şan , Şöhret İçinde Yaşamıştır.



Şan,Şöhret: TDK karşılığına bakarak söyleyecek olursak "Tanınmış, ünlü kimse, Gösteriş"


Birincisi:Hangi Evliyanın adı bugünlere gelmemiş, tanınmamış ve uğrunda bedel ödenmemiştir söyler misiniz? Bugün yere göğe sığdıramadığımız, görmediğimiz halde inanıp yoluna gittiğimiz yol Uluları Hz.Muhammet'ten Hz.Ali'ye, Hacı Bektaş Veli'den Pir Sultan Abdal'a ve diğer bütün evliyalarımız yaptıkları ile,hak nefesleri ile bugüne gelmişlerdir. Bu durum onların yüceliğini,herkes tarafından bilindiğini göstermektedir. Bu Ulu canları gönderen Allah, Peygamberleri veya Evliyaları kıyıda köşede kalsınlar diye göndermiyor haşa !.. Her biri ayrı bir görevle gelen yüce zatlar Hakkın emri ile yaşadıkları müddetçe insanları Hak yolunda inanç ve ibadetle,insanlık ve sevgi ile yoğurmakta ve bu şekilde insanların kalplerine girmektedir.


İkincisi: Pirimiz Zöhre Ana,Ehlibeyt'in son gelen Evliya'sıdır. 31 yıldır tüm topluma kapılarını açan,toplumu irşat eden,Muhammet Ali yolunu süren bir Evliyadır. Bu bakımdan gocunacak,Zöhre Ana'nın haşa öyle olmadığını anlatmak gibi bir gayrete düşmeyeceğimizi bilmenizi isterim. Bunu abesle iştigal sayarım/ız.


Yüzyıllardır Alevilere olmadık hakaretlerde bulunanlar utanmadan Alevilerin yüzüne baka baka " Aleviler için ana bacı bilmezler" gibi aşşağılık bir iftirayı doğal bir soruymuş gibi sordular. Zavallı Aleviler de öyle olmadıklarını anlatmak için bu soruyu açıklama gayretine düştüler.


İş te sizin sorunuzda aynen böyle bir durum.


Bir Evliya'nın gösteriş peşinde olmadığını o fındık beyinlerin bilmesi gerekir.


Pirimiz Zöhre Ana,tıpkı çağının en ileri görüşlü ve modern insanı olan Mustafa Kemal Atatürk gibi topluma tepeden tırnağa her şeyiyle örnek olan yüce bir varlıktır... Eğer bu sizde gösteriş kelimesini uyandırıyorsa o da sizin bakış açınız veya probleminizdir diye düşünüyorum...


Alıntı:2-) Hani Secereleri Hangi Ocağa Bağlıdır.



Pir Zöhre Ana'nın kendisi bizatihi ocak sahibidir. 30 yıldır Ehlibeyt ocağında cemlerini yürütmekte,hak lokmalarını pişirmekte,toplumu irşat edip hiç bir inanç gözetmeden kaynaştırmaktadır. Bu forumda Zöhre Ana'yı seven insanlar kökenlerini söyleseler biliyorum ki hepiniz şaşırırsınız. Çünkü Türk,Kürt,Zaza,Laz,Alevi,Sunni kökenden gelen ancak Hak Muhammet Ali yolunu Zöhre Ana mürşitliğinde benimseyen ve öğrenen bu insanların nazarında artık ırk,mezhep,dil aranmıyor ! Aleviliğin temeli olan insanlık aranıyor...




Alıntı:3-) Hz.Pir'i Gören Bir Eren Her Yerde Sırrını Beyan Eder Mi?



Çok film izlemenin birey üzerindeki etkisi nedir diye biri sorsa, cevap olarak sizin bu sorunuzu gösterirdim herhalde !.


Pir Sultan Abdal'ı bilir misiniz? Deyişlerini hiç okudunuz mu? Belli ki okumadınız !.. Okusaydınız böyle bir soru sormazdınız.


Pir Sultan Abdal aşağıdaki nefesini okuyalım ve ne söylemek istediğini tartışalım.


Pir Sultanım bu dünyaya
Dolu geldim dolu benim
Bilmeyenler bilsin beni
Ben Aliyim Ali benim
...
PİRSULTAN kapında kuldur
Bunu bilmek müşkül haldir
Alinin ihsanı boldur
Sahi Merdan kulu benim
Bilmeyenler bilsin beni
Ben Aliyim Ali benim


Pir Sultan Abdal, Hz.Ali olduğunu söylerken sırrını apaçık beyan etmiş ve daha ileriye giderek başka nefeslerinde Hz.Ali'nin Allah olduğunu haykırmıştır. Hak Muhammet Ali yolu için can cömertliği yapan ve bunun bedelini; bedenini dar ağacında bırakarak ödeyen O yüceler yücesi Pir Sultan Abdal'a niyazımız olsun. Biz mahlukatları O' na layık olamadığımız için affetsin.


Bununla alakalı olarak;filmlere bakarak Evliyaları her yüzyılda yamalı,üstü başı yırtık pırtık olarak düşünen insanların olduğunu görüyoruz . Efendim,koskoca Pir nasıl bu kadar şık giyinir ? Beyfendi,Hanımefendi siz kendi üstünüze başınıza bir bakar mısınız? Siz neden şıksınız? Sıradan insanlar dahi bir toplum içine çıkarken maddi gücü olmazsa dahi şık,temiz,düzenli giyinmek için çaba sarfeder. Ee peki topluma örnek olan,rehberlik yapan ve yol gösteren bir Evliya'nın bu şekilde olması sizin neden zorunuza gidiyor ?


Alıntı:4-)Büyü Yapar Mı ?



Bu sorunun cevabını direk Pir Zöhre Ana'nın sözlerinden okuyun:


" ...Batıl ise, hocalık, hacılık, şıhlık, şeyhlik, müritlik, el alıp-el vermeler, tekke ve türbe adı altında yürütülen bir yoldur. Ayrıca da muska, büyü, fal, medyumluk, üfürükçülük gibi boş işler de bunlarla alakalıdır. Bunların hiçbir zaman gerçek keramet gösteren ermişlerin yolunda yeri olamaz, hiçbir zaman da bunları savunanlar Hakikatten ilim alıp veremezler. Sadece inandıkları kişilerin kendi yazdıkları gibi kulaktan dolma aktarımlarla bugüne kadar gelinmiştir..." https://www.zohreana.com/alevi-nedir-alevilik-nedir


"..Bu cinci, muskacı, falcı, üfürükçü, hacı hocaların gerçekten bir marifeti olsaydı;bugün dünyaya hakim olurlardı. Bu tür safsatalara inanmayınız..." Pir Dilinden | Yaşayan Tek Alevi Piri Zöhre Ana




Alıntı: 5-) Hizmetkarı Olur Mu ? Olmaz ,



Pir Zöhre Ana'nın mekanının Ehlibeyt ocağı olduğunu söyledim. Nasıl ki bir cem evinde herkesin bir görevi var ise Pirimizin mekanında da çeşitli birimler de hiç bir ücret almadan hizmet eden insanlar vardır. Bu insanların %100'ü Zöhre Ana'nın kerametini yaşamış,çocuk sahibi olmuş, Zöhre Ana'nın maddi ve manevi destekeri ile okumuş meslek sahibi olmuş (Doktor,öğretmen,mühendis,Yüksek Lisans,Doktora öğrencileri vb.) ki onlardan birisi de benim Zöhre Ana'nın destekleri ile Bilgisayar Öğretmeni oldum ve 9 yıldır Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'ime hizmet etmenin gururunu yaşıyorum.


NOT: Hak Muhammet Ali bizlere daha bir Evliya'nın hizmetkarlığını nasip etmedi. Ama her ibadetim de bunu Şahımerdan Allah Ali'den nasip etmesini istiyorum. Bilginize...
Junior Member
Zöhre Ana Kimdir ?
Çok güzel açıklamışsınız

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Pir Zöhre Ana Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.